Na 15 jaar huren koopt politiezone Vlas de Kuurnse politiepost

Na de aankoop zal het gebouw nog opgefrist worden.© BRU
Na de aankoop zal het gebouw nog opgefrist worden.© BRU
Redactie KW

Politiezone Vlas heeft het Kuurnse politiegebouw gekocht. De politiezone huurde het pand al 15 jaar en ging nu dus over tot de aankoop.

Politiezone Vlas is de nieuwe eigenaar van het politiegebouw aan het Weggevoerdenplein 1. Op maandag 28 juni heeft de politieraad van beslist om na 15 jaar het gebouw te hebben gehuurd, over te gaan tot de aankoop ervan. Hiermee wil de politiezone een duidelijk signaal geven dat ze ook in Kuurne wenst te investeren en er de sterke wijkwerking wenst te behouden.

Naast de gelijkvloerse verdieping wordt de PZ Vlas eveneens de eigenaar van vier parkeergarages. “Van zodra de mogelijkheid zich voordeed om het politiegebouw aan te kunnen kopen hebben we geen minuut getwijfeld. We zijn meteen gestart met de aankoopprocedure”, zeggen de Kuurnse politieraadsleden Bert Deroo, Marc Plets en Jeroen Dujardin.

Op maat

“Door eigenaar te worden van de eigen politiepost kunnen we als zone nu nog meer werk maken van politiewerk op maat van de Kuurnse Bevolking.”

In de lokale politiepost zijn 7 personeelsleden aan de slag. Met de aankoop gaat een prijskaartje gepaard van 590.000 euro. “De definitieve ondertekening van de koopakte is voorzien eind augustus, begin september”, vult burgemeester Francis Benoit aan. “Van zodra alles rond is, plannen we een grondige opknapbeurt, zowel vanbinnen als vanbuiten. Het gebouw moet nog functioneler worden en een betere politielook krijgen, waar bezoekers op een professionele manier verder geholpen kunnen worden”, aldus de burgemeester. (BRU)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.