Na 100 jaar komt bestuur Kuurnse huisvestingsmaatschappij laatste keer samen

De aftredende raad van bestuur van de Kuurnse huisvestingsmaatschappij Eigen Gift Eigen Hulp is donderdagavond nog een allerlaatste keer samengekomen na een jarenlange bestuurstraditie en ervaring. De bestuursvernieuwing die werd doorgevoerd is een gevolg van nieuwe Vlaamse wetgeving die het aantal mandaten in huisvestingsmaatschappijen vermindert.

© BRU

Hierdoor moest het aantal bestuursmandaten van de Kuurnse huisvestingsmaatschappij gereduceerd worden van 13 naar 5. De maatschappij moet dan ook noodgedwongen afscheid nemen van heel wat van zijn bestuurders waaronder Dirk Deroo (39 jaar dienst), Johan Schietgat, Jan Balduck (40 jaar dienst), Lucien Monserez, Carl Vereecke, Jean-Marie Claus, Pol Callewaert, Lieven Lybeer, Nicolas Moreau, André Vandenheede en Eveline Van Haverbeke. Alles samen meer dan 100 jaar bestuurservaring en inzet voor de Kuurnse sociale huisvesting.

“Eigen Gift Eigen Hulp wenst haar oud-bestuurders oprecht te danken voor hun jarenlange inzet als bestuurder”, aldus Renaat Vandevelde, directeur van de maatschappij. “Vandaag kwamen we nog voor een allerlaatste keer samen om iedereen te bedanken voor zijn jarenlange inzet.” Op maandag 8 april 2019 kozen de aandeelhouders van Eigen Gift Eigen Hulp in een Buitengewone Algemene vergadering voor een nieuw bestuur dat er als volgt uitziet: Etienne Vancoppenolle (Voorzitter) en Jeroen Dujardin zijn twee oudgedienden die al deel uitmaakten in de vorige Raad van Bestuur. De nieuwe leden van de Raad van Bestuur zijn Corry Deltour, Jents Debruyne en Ludwig Van Wonterghem.

(BRU)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.