N-VA Wingene schenkt cheque aan MUG-heli

N-VA Wingene-Zwevezele haalde tijdens De Warmste Week van Studio Brussel 573 euro op door chocoladerepen te verkopen op de markten van Wingene en Zwevezele. Dat bedrag werd nu geschonken aan de MUG-helikopter van het Instituut Medische Dringende Hulpverlening (IMDH vzw) in Brugge.

Een delegatie van het afdelingsbestuur overhandigt de symbolische enveloppe (v.l.n.r.): Romain Vercauteren, Marie-Rose Deryckere, Elke De Grande, gemeenteraadslid Marie-Christine Vandendriessche, piloot IMDH, gemeenteraadslid Pieter-Jan Verhoye, Bjarne Castelein en Gilbert Laforce. © gf

“De MUG-heli ligt ons na aan het hart. Ook in onze gemeente heeft de heli al meerdere keren het verschil gemaakt. Daarom willen wij ook met deze actie ons steentje bijdragen om de heli in de lucht te houden”, zegt gemeenteraadslid Pieter-Jan Verhoye.

Tijdens een bezoek aan de MUG-helikopter in Brugge overhandigde een delegatie van het afdelingsbestuur van N-VA Wingene-Zwevezele de symbolische enveloppe aan het IMDH. Daarnaast kregen ze ook een rondleiding en uitleg bij de helikopter. “Ondanks de snelle reactietijd van MUG-ambulances, is onze West-Vlaamse MUG-heli van onschatbare waarde en heeft ze ook tijdens de voorbije weken verschillende interventies gedaan in onze gemeente. Dat toont nogmaals het belang aan van de helikopter”, aldus gemeenteraadslid Marie-Christine Vandendriessche.

Het Instituut Medische Dringende Hulpverlening (IMDH vzw) moet elk jaar zoeken om de financiering voor de helikopter rond te krijgen. De financiering gebeurt door een bijdrage van de provincie West-Vlaanderen, gemeentes uit West-Vlaanderen en een tiental Oost-Vlaamse gemeenten. Daarnaast wordt ook een beroep gedaan op zowel grote als kleine sponsors om het jaarlijks budget sluitend te krijgen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.