Nieuw is het idee niet. Vanaf komende winter zullen inwoners van Beernem hun straat kunnen opgeven om er een sneeuwstraat van te maken. Beernem haalde dan weer de mosterd bij Eeklo en Zwevegem. En nu springt N-VA Brugge op de kar, of slee zo je wil.

"Als (plus)mama van drie weet ik hoe kinderen kunnen genieten van spelen in de sneeuw", aldus Nele Caus, gemeenteraadslid voor N-VA in Brugge. "Ik ken ook de teleurstelling als de sneeuw te snel uit het straatbeeld verdwenen is. Gedaan met leuke sneeuwballengevechten en sleeritjes..."

60 procent akkoord

N-VA Brugge zal op de eerstvolgende gemeenteraad voorstellen om het reglement aan te passen en de mogelijkheid voor deze sneeuwstraten analoog aan de bekende speelstraten in te voeren. "Hierbij kunnen bepaalde straten in woonwijken - waar er geen handelaars gevestigd zijn - afgesloten worden na voldoende sneeuwval voor het verkeer en blijven deze strooivrij. Dit zou enkel kunnen aangevraagd worden tijdens de weekends, schoolvakanties en op woensdagnamiddag. Als bijkomende voorwaarde kan men stellen dat minstens 60 procent van de inwoners van die straat ermee akkoord moet gaan."

De volgende gemeenteraad vindt plaats op dinsdag 22 oktober.

Nieuw is het idee niet. Vanaf komende winter zullen inwoners van Beernem hun straat kunnen opgeven om er een sneeuwstraat van te maken. Beernem haalde dan weer de mosterd bij Eeklo en Zwevegem. En nu springt N-VA Brugge op de kar, of slee zo je wil. "Als (plus)mama van drie weet ik hoe kinderen kunnen genieten van spelen in de sneeuw", aldus Nele Caus, gemeenteraadslid voor N-VA in Brugge. "Ik ken ook de teleurstelling als de sneeuw te snel uit het straatbeeld verdwenen is. Gedaan met leuke sneeuwballengevechten en sleeritjes..."N-VA Brugge zal op de eerstvolgende gemeenteraad voorstellen om het reglement aan te passen en de mogelijkheid voor deze sneeuwstraten analoog aan de bekende speelstraten in te voeren. "Hierbij kunnen bepaalde straten in woonwijken - waar er geen handelaars gevestigd zijn - afgesloten worden na voldoende sneeuwval voor het verkeer en blijven deze strooivrij. Dit zou enkel kunnen aangevraagd worden tijdens de weekends, schoolvakanties en op woensdagnamiddag. Als bijkomende voorwaarde kan men stellen dat minstens 60 procent van de inwoners van die straat ermee akkoord moet gaan."De volgende gemeenteraad vindt plaats op dinsdag 22 oktober.