N-VA Wevelgem schenkt opbrengst kaarting aan dierenasiel De Knuffelpootjes

Een delegatie van N-VA tekende present om de cheque te overhandigen aan de vertegenwoordigers van dierenasiel De Knuffelpootjes. © foto SLW
Redactie KW

Dierenasiel De Knuffelpootjes ontvangt 500 euro van de Wevelgemse N-VA-afdeling, die een meerkeuzekaarting organiseerde. Dat geld is welkom nu de vzw een doorstart genomen heeft als dierenasielcentrum voor Menen en Wevelgem en een bestelwagen heeft aangeschaft.

Binnen de N-VA-gemeenteraadsfractie profileert Joachim Naert zich al jaren als dierenvriend. “Al tijdens de vorige legislatuur heb ik gevraagd dat binnen het college van burgemeester en schepenen een bijzondere bevoegdheid zou worden opgenomen voor dierenwelzijn. Na de laatste gemeenteraadsverkiezingen werd eindelijk op dit verzoek ingegaan”, aldus Joachim Naert.

De Knuffelpootjes kan elk financieel duwtje goed gebruiken. De zorg om dagelijks dieren op te vangen en te zoeken naar een geschikte thuis kost immers handenvol geld.

Bestelwagen

Raadslid Heidi Craeynest was de stuwende kracht achter de N-VA-kaarting. Zij was dan ook bijzonder tevreden om op vrijdag 13 maart, voor de start van de gemeenteraad, een cheque van 500 euro te kunnen overhandigen aan Brenda Devos en Sylvie Ossieur van De Knuffelpootjes.

“Alle giften zijn welkom”, aldus de twee vrijwilligers die het dierenasiel draaiende houden. “We hebben nu een huurcontract van een jaar en kunnen dus nog negen maanden op de LAR blijven. Slechts negen maanden, hoog tijd dus om uit te kijken naar een nieuwe stek.”

“We hebben net een tweedehands elektrische bestelwagen gekocht. Deze 500 euro zal zeker en vast kunnen dienen voor de verzekering of om er de autobelasting mee te betalen. Tot nu toe vervoerden wij de dieren met onze eigen wagens.”

De partij kondigt alvast een tweede editie van de kaarting aan, die zal plaatsvinden in februari 2021. (SLW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier