N-VA versterkt bestuursploeg met vier nieuwe leden in Ingelmunster

Voorzitter Steven de Maesschalck (zittend ), geflankeerd door v.l.n.r. Rolf Caers, Arpine Ampazian, Chantal Declercq en Robin Deleu. (foto FODI) © (foto FODI)
Redactie KW

De plaatselijke afdeling van N-VA heeft er in één keer vier nieuwe bestuursleden bij, die heel gedreven zijn om met de andere tien bestuursleden de afdeling in Ingelmunster nog meer uit te bouwen. Steven De Maesschalck is een gelukkige voorzitter, want binnen zijn partij loopt alles op wieltjes.

Terwijl sommige politieke partijen moeten zoeken naar nieuwe leden of moeten bedelen om toch maar nieuwe bestuursleden te kunnen vinden, loopt alles goed gesmeerd bij de N-VA in Ingelmunster. “Na Nieuwjaar gaven we een receptie met heerlijke hapjes voor onze leden. Daar kwam veel volk op af. Op dat moment werden er ook contacten gelegd met leden die wel iets meer wilden zijn dan gewoon lid van onze partij. We zijn uiteraard blij dat we onze bestuursploeg konden uitbreiden met vier nieuwe leden”, zegt de voorzitter.

Chantal Declercq (58) woont in de Rozestraat. Ze is getrouwd met Dirk Deforce, mama van Sarah, Bram en Dimitri. Ze is ook oma van drie kleinkinderen. Beroepshalve werkt ze al vijftien jaar als boekhoudster in het familiebedrijf. Haar hobby’s zijn varen, lesgeven in line-dance in Moerbrugge, tijd spenderen aan de kleinkinderen, een handje toesteken bij haar zoon in freinetschool De Kleine Tovenaar in Izegem. “Sinds juni ben ik actief in het bestuur van N-VA. Mijn gedachten waren al jaren bij deze partij. Veel van hun punten komen overeen met mijn ideeën, maar ik zette nooit de stap”, glimlacht Chantal.

Sociale media

Robin Deleu (19) woont in de Loodgieterstraat in de Vierbunderwijk. Hij is de zoon van Johan en Lindsay Deleu-Desimpel, broer van Rune. Robin studeert elektronica ICT aan de Hogeschool Vives in Brugge. Vroeger was hij in de scouts en de pingpongclub. Hij gaat graag wandelen met zijn hond. Steven: “Wij moeten zorgen voor de toekomst. Robin is binnen onze partij verantwoordelijk voor alles wat met sociale media te maken heeft, zoals onze website, Facebook-pagina, enzovoort.”

“Robin : “Ik sta achter de standpunten van N-VA. Op het vlak van migratie doen ze dat ook op een rechtvaardige manier.”

Mijn gedachten waren al jaren bij deze partij

Rolf Caers (39) woont in de Kortrijkstraat. Hij is getrouwd met Maaike Claeys en papa van Tristan (5). Beroepshalve is hij preventieadviseur bij Worley in Antwerpen. “Ik ben afkomstig van Leopoldsburg, studeerde in Gent, woonde samen in Aalter, verzeilde in een huurhuis in Meulebeke en woon nu al één jaar in een eigen woning in Ingelmunster”, vertelt Rolf. “Ik werk wel ver, maar mijn vrouw werkt in Meulebeke, mijn zoontje loopt school in Meulebeke. Ik volg N-VA al jaren. Toen we in Ingelmunster kwamen wonen, contacteerde ik de plaatselijke afdeling van N-VA met de vraag waarvoor ze stonden in onze gemeente. In oktober 2018 moesten we immers gaan stemmen. Ik wilde stemmen voor een partij waarvan ik wist wat de visie is. En kijk, nu zitten we al in het bestuur.” Steven: “Rolf is samen met Davy Claerhout verantwoordelijke voor ons huis-aan-huisblad.”

Arpine Ampazian (35) woont in de Bruggestraat. Ze is de partner van Kurt De Man. Ze heeft één dochter Ntiana en ze is de plusmama van Milan. Ze werkte als kok in een restaurant in Kortrijk. Nu werkt ze als poetsvrouw met dienstencheques. Arpine zag het levenslicht in Armenië, verhuisde naar Griekenland en verblijft sinds 2014 in ons land. “Ik zag op Facebook dat N-VA veel doet voor de gemeente. Ze realiseren goede dingen. Sinds vorige week maak ik deel uit van het bestuur.”

Integreren

Steven: “Met N-VA worden we vaak in een slecht daglicht gesteld omdat we te extreem zijn, dat we tegen buitenlanders zijn. Dat is klinkklare onzin. Ooit woonde Arpine in de Izegemstraat. Met een tolk belde ze bij mij aan om te vragen of we een poetshulp zochten. In de daaropvolgende jaren zag ik haar op een heel positieve manier integreren.” (PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier