N-VA Tielt niet te spreken over nieuwe programmatie Vlaamse feestdag

Henk Mauws. © WME
Redactie KW

Dat komt omdat het gebruikelijke volksfeest, met het optreden van bekende Nederlandstalige artiesten op de Markt, werd geschrapt ten voordele van een concert van Jo Lemaire in het Gildhof, begeleid door de lokale JET Symphonic Band.

“Er is van een volksfeest nog weinig sprake”, zegt Henk Mauws (N-VA). Het raadslid twijfelt naar eigen zeggen niet aan de kwaliteiten van Jo Lemaire en JET, maar betreurt de ommezwaai ten zeerste. “De Vlaamse feestdag in Tielt wordt op die manier een gebeuren voor hoop en al 400 mensen, die op voorhand een plaatsje in het Gildhof wisten te reserveren in plaats van een groot feest voor het volk.”

“Beschikbare artiesten uitgeput”

Volgens schepen van Evenementen en Feestelijkheden Grietje Goossens (Iedereen Tielt) is het contingent van artiesten dat in Tielt wil optreden na Peter Koelewijn vorig jaar helemaal uitgeput. “Bovendien zouden we de Markt zowat van 3 tot 12 juli afgesloten moeten houden en als ik de weersvoorspellingen zie, zullen we misschien nog blij zijn dat we uitwijken naar het Gildhof.”

SP.A-raadslid Simon Bekaert meent dat in volle zomer geen 400 Tieltenaren naar een binnenconcert te bewegen zullen zijn. De kindernamiddag op 11 juli is wel gewoon behouden gebleven.

(TVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier