N-VA steunt bewoners aan de Roeselaarse Stationsdreef

N-VA wil dat alle eigenaars van een woning of pand aan de Stationsdreef, kant spoorweg, een uitweg krijgen in de Spoorweglaan. “Door het viaduct is het niet langer de drukke weg als voordien”, aldus de N-VA-fractie.

© STEFAAN BEEL

Nu de Spoorweglaan nog maar weinig gebruikt wordt, wil N-VA Roeselare dat alle eigenaars van een woning of pand aan de Stationsdreef, kant spoorweg, een uitweg krijgen in de Spoorweglaan. Iets waar de bewoners al vele jaren vragende partij voor zijn. “Rond 2002 gaf het stadsbestuur het sein voor de ontdubbeling van de Stationsdreef. Die ingreep diende om het verkeer tussen het Stationsplein en de Koning Leopold III-Laan te spreiden over twee wegen. Op braakliggende grond, tussen de spoorweg en de woningen aan de Stationsdreef, legden ze een nieuwe weg aan. Deze nieuwe weg, de Spoorweglaan, moest een snelle toegang tot en uitweg vanaf het Stationsplein worden”, aldus Brecht Vermeulen.

Schepen van Mobiliteit Griet Coppé acht deze stap nog niet opportuun. “De Spoorweglaan is een van de in- en uitwegen van onze stad. Door het viaduct is het er wat kalmer, maar binnenkort hebben we daar wel de verdere ontwikkeling van de stationsbuurt. Te beginnen met de voormalige Forenzenparking waar er allemaal appartementen komen. Dat zal voor heel wat extra verkeer zorgen. Daarnaast is er de verdere ontwikkeling van het ruimtelijk uitvoeringsplan, bovendien zouden de bussen eens de Noordlaan afgewerkt is, via daar rijden”, besluit Griet. (Thomas Dubois)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.