N-VA stelt vragen over stabiliteit Waregems cultuurcentrum de Schakel

Redactie KW

Schepen van Cultuur Pietro Iacopucci bevestigde nog eens dat de huidige bibliotheek straks toegevoegd wordt aan cultuurcentrum de Schakel, eens de nieuwe stadsbibliotheek op de site Zuidboulevard is geopend.

Gemeenteraadslid Geert Deroose (N-VA) vroeg waarom er nu zo vlug mogelijk werk moet gemaakt van de herinrichting. Hij stelde ook vragen over de stabiliteit van het gebouw waar straks een blackbox of een ruimte voor kleinschalige podiumproducties is voorzien. “Is er dan al meer dan dertig jaar een probleem met die stabliteit? En waarom hebben jullie niet eerst een masterplan opgemaakt om te tonen wat jullie werkelijk willen? Waarom zo’n haast?”

“Ik heb nooit gezegd dat het gebouw niet stabiel is”, aldus schepen Iacopucci. “Maar indien wij er ingrijpende werken laten uitvoeren voor onder andere de inrichting van die blackbox, dan is het wel normaal dat wij ook eerst een stabiliteitsstudie bestellen. Of op zijn minst laten nagaan of het gebouw wel oké is. Het rust op vier pilaren. Als er voor de herinrichting daaraan een en ander moet wijzigen, dan moeten wij wel weten waar wij aan toe zijn met het huidig gebouw en met de vrijgekomen ruimte die de huidige bibliotheek nog inneemt.”

(DJW/ foto DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier