N-VA Koksijde roept op om bezwaar in te dienen tegen zendmast Koksijde-Dorp

De mast zou in de Houtsaegerlaan komen. © GoogleMaps
Redactie KW

Proximus heeft opnieuw een vergunning aangevraagd om een zendmast te plaatsen in hartje Koksijde-Dorp, die deze keer iets minder hoog zou zijn. Toch hebben heel wat mensen en ook oppositiepartij N-VA daar zware bedenkingen bij. N-VA-fractieleider Sander Loones kaartte de geplande zendmast aan op de gemeenteraad.

“N-VA verzet zich tegen de plannen om op het Sportpark, pal naast het zwembad een 38 meter hoge zendmast te plaatsen”, zegt Sander Loones. “Een mast van 38 meter hoog is gigantisch. Hoger dan onze Hoge Blekker. Hoger dan de kerk van Oostduinkerke. Zo’n gigantische installatie past niet in ons dorpscentrum.”

Plannen sportparksite

De zendmast zou een impact hebben op de bestaande bewoners, maar zou ook de toekomstige plannen voor de site doorkruisen.

Loones: “Met het Masterplan Koksijde-Dorp zijn er plannen om de hele site van het Sportpark opnieuw aan te leggen. Die mast blokkeert deze plannen voor jarenlang. Hij is slecht voor de huidige inwoners én voor alle toekomstige plannen.”

Sander Loones: “Een mast van 39 meter hoog is gigantisch. Hoger dan onze Hoge Blekker.”
Sander Loones: “Een mast van 39 meter hoog is gigantisch. Hoger dan onze Hoge Blekker.” © MVO

Op de gemeenteraad lichtte schepen Dawyndt toe dat het ontwerp licht gewijzigd zou zijn. In plaats van een ‘volle’ paal, zou er nu een wat meer ‘doorzichtige’ metaalconstructie komen.

“Dat verandert niets”, reageert Loones. “Het blijft een veel te negatieve constructie voor het dorpscentrum. Het gemeentebestuur is tégen alle windmolens. Dan zou het toch ook tegen zo’n gigantische mast moeten zijn?”

Openbaar onderzoek

Volgens schepen Dawyndt is het feit dat nogal wat bewoners onvoldoende bereik zouden hebben een van de argumenten van Proximus om deze zendmast hier te plaatsen.

N-VA-fractieleider Sander Loones roept alle omwonenden op om klacht in te dienen tegen deze zendmast. Dat kan nog tot 21 februari.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier