N-VA Heuvelland organiseert opnieuw actie om MUG-heli te redden

vlnr Ivo Fonteyne,Stefaan Herbout, Miguel Thevelin en Patrick Tamsin zorgen vor financiele steun voor de Mug heli. © EF
Redactie KW

Er komt net als vorig jaar een actie van N-VA Heuvelland om de nodige fondsen in te zamelen voor de werking van de MUG-heli. Dit nadat er geen financiële steun kon bekomen worden van de gemeente Heuvelland.

Tot en met 22 augustus worden krasloten verkocht aan 2.50 euro het stuk. “Daarmee vallen twee ballonvaarten te winnen,” zegt Patrick Tamsin. “Op de slotactiviteit van 22 augustus geven we iedereen ook de kans om aan het rad te draaien waarmee dan een vlucht met de MUG-heli kan gewonnen worden.

De activiteit vindt plaats op het voetbalterrein van SK Nieuwkerke waar die dag ook de Village Run wordt georganiseerd. Door de verstrengde maatregelen ter bestrijding van de coronacrisis zullen de vluchten pas later op het jaar gepland worden. Zij die de ballonvaart winnen kunnen mits betaling een andere persoon meenemen.

Elk jaar vraagt het Instituut voor Medische Dringende Hulpverlening vzw onder andere aan de gemeentebesturen van onze provincie om financiële steun te verlenen voor de werking van de MUG-heli. Het gaat over een bedrag van 1.600 euro of ongeveer 20 cent per inwoner. Vorig jaar en dit jaar besliste de meerderheidsfractie in de gemeenteraad dit niet te doen. De reden die werd opgegeven was dat dit moest gebeuren door de federale overheid.

Ivo Fonteyne (N-VA): “We kunnen ons niet blijven verstoppen achter die dooddoener dat de minister het maar moet oplossen. Dat het huidig gemeentebestuur toch koppig blijft vasthouden aan dat principe getuigt van weinig empathie. We voelden immers toen – en ook nu – aan dat de bevolking niet opgezet was met de weigering van de meerderheidsfractie om financieel te steunen.”

“We konden vorig jaar liefst 3.000 euro overhandigen aan de organisatie achter de heli. Met N-VA Heuvelland wensen we alle mogelijke middelen ter beschikking te hebben in levensbedreigende situaties, wij wensen de inwoners van Heuvelland de beste en snelste zorgen te kunnen aanreiken,” besluiten Patrick Tamsin en Miquel Thevelin.

Voor alle duidelijkheid blijft ook zonder gemeentelijke financiële steun de MUG-heli operationeel in Heuvelland. De MUG-heli doet zo’n 700 interventies per jaar en redt jaarlijks gemiddeld 40 extra levens

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.