N-VA hekelt slechte timing en communicatie bij wegenwerken

N-VA-raadsleden Brecht Vandeburie en Patrick Claerhout. © LOO
Redactie KW

Nog tot 30 september worden er nutswerken uitgevoerd aan de rotonde in de Generaal Deprezstraat met de Politieke Gevangenenstraat in het kader van de revitalisering Harelbeke Zuid. De timing en communicatie vindt N-VA gebrekkig.

Momenteel zijn zowel in Hulste, het centrum van Harelbeke als Stasegem wegenwerken aan de gang of pas opgestart. De werken in Stasegem zijn begonnen op 31 augustus. “Al op 1 september, de eerste schooldag nota bene, ondervonden heel wat weggebruikers in en rond Harelbeke wat de slechte communicatie vanuit de stad teweegbracht”, zeggen Brecht Vandeburie en Patrick Claerhout van oppositiepartij N-VA. “In het ‘Harelbeeks krantje’ beloofde Harelbeke werk te maken van een betere communicatie naar aanleiding van de vele werkzaamheden. Maar men kon niet naast de files kijken op de eerste schooldag.”

Volgens de raadsleden stelden burgers zich terecht al veel vragen over het feit of er nu definitief verkeerslichten komen op het kruispunt van de Politieke Gevangenenstraat en de Geneneraal Deprezstraat. “Nogmaals het bewijs dat de stad hierin niet duidelijk genoeg communiceert. Facebook en de website van de stad zijn niet voor iedereen even vlot raadpleegbaar. In de huidige wegonderbreking mocht minstens ook meer rekening gehouden worden met de zwakke weggebruiker fietsers en voetgangers om hen op een veilige manier via de kortste weg naar hun school te loodsen in Stasegem.”

Ook in Hulste waren de werken rond de nutsleidingen nog niet afgewerkt op 1 september. “De ontbrekende belijning ter hoogte van de oversteekplaatsen in de schoolomgeving van ‘den Tivoli’ in de Kuurnsestraat is gevaarlijk. Wij hopen op beterschap”, aldus raadslid Patrick Claerhout.

(Peter Van Herzeele)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier