N-VA Brugge vraagt toeristische steunmaatregelen na terreur

Redactie KW

“Vooral de hotels hebben geleden onder de gevolgen van de recente terreuraanslagen in Parijs en het instellen van dreigingsniveau 4 in Brussel en niveau 3 in de andere Vlaamse steden”, klinkt het.

Bij monde van gemeenteraadsleden Ann Soete en Paul Desender vraagt N-VA Brugge tijdelijke steunmaatregelen voor de Brugse toeristische sector : “Ons land werd door de buitenlandse media bestempeld als onveilig. Het gevolg was dat toeristen massaal hun citytrip annuleerden. De negatieve beeldvorming over Brugge werd nog versterkt door de paniekbeslissing van burgemeester Rznaat Landuyt om de wedstrijd Club-Napels achter gesloten deuren te laten spelen.”

3.000 annulaties

“Volgens de Brugse hotelassociatie waren er minstens 3.000 annulaties. Dat is een verlies van 6.000 overnachtingen. In hotel Hértiage moest de eigenaar zelfs personeel technisch werkloos stellen. Als je weet dat een overnachting in Brugge ongeveer 130 euro kost, betekent dit een verlies van 800.000 euro voor de Brugse hotelsector. De stad moet de sector ondersteunen en inspanningen leveren om dit verlies deels te compenseren. Er zou bijvoorbeeld een reductie van 15% kunnen toegepast worden op de hoteltaks. Dan krijgt de stadskas nog altijd meer dan de voorbije jaren, want recentelijk werd die belasting op logieverstrekkende bedrijven verdubbeld…”

(SVK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier