Mysterieuze rode stickers en deurhangers stellen Kortrijkzanen voor een raadsel

© Regional
© Regional
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Gisteren verschenen er in het Kortrijkse straatbeeld verschillende rode vlaggen, stickers en deurhangers met daarop een wit logo. Een video van het stadsbestuur lijkt te suggereren dat zij er iets mee te maken hebben, maar wat er precies aan de hand is, is nog niet duidelijk.

Wie geregeld in het centrum van Kortrijk komt, heeft ze ongetwijfeld al opgemerkt. De opvallende rode stickers en vlaggen met daarop een wit logo. Onder andere bewoners van het Begijnhof kregen zelfs een deurhanger met daarop datzelfde logo aan hun deur geleverd.

Stadsbestuur

Wat het logo moet voorstellen en waarvoor er campagne gevoerd wordt, is niet duidelijk. Al suggereert een video van Stad Kortrijk wel dat het stadsbestuur er iets mee te maken heeft. De beelden werden gisterenavond gedeeld. In de video is te zien hoe heel wat gemaskerde figuren het logo verspreiden in Kortrijk.

Ze gaan onder andere langs bij AZ Groeninge, op de Grote Markt en zelfs bij de voetballers van KVK in het Guldensporenstadion. Op het einde van de video doet een van hen zijn masker af. Maar de identiteit van de persoon in kwestie wordt niet onthuld.

Sinds de video verscheen op sociale media, waagden verschillende gebruikers zich al aan een gokje. Zo denkt iemand dat de campagne iets te maken heeft met het verdelen van de coronavaccins. Iemand anders ziet de Leie en de Broeltorens in het mysterieuze logo en vermoed dat de stad toe is aan een nieuwe huisstijl.

Een paar mensen menen ook minister Vincent Van Quickenborne en burgemeester Ruth Vandenberghe te herkennen als enkele van de gemaskerde figuren.

Zaterdag meer nieuws

Het stadsbestuur zelf wil nog niets kwijt. “Pas op zaterdag onthullen we waar de video precies over gaat”, klinkt het.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier