Uitgeweken Bruggeling Jurgen Tanghe plaatste zondag een foto van het belfort in Brugge op de Facebookgroep 'Ge zijt van Brugge als' en stelde daarbij de vraag: "Wat zeggen jullie? Belfort of Halletoren?"

De aandacht ging echter nogal snel ook naar de drie lichtjes, die rechts van het belfort een driehoek vormen. Een ufo? Of de reflectie van de lantaarnpaal op de Markt? Een vrouw was alvast overtuigd dat het om buitenlands bezoek gaat: "Ik zag die ufo zondagavond in Sint-Kruis", schreef ze.

© Facebook

Volgens Meulebekenaar Frederick Delaere van het UFO-meldpunt ging het echter niet om een buitenlandse waarneming. "Dit is gewoon een lensreflectie: een fotografisch verschijnsel wanneer de lichtbron en de reflectie even ver verwijderd staan van het middelpunt van de foto. Jan Breydel en Pieter De Coninck mogen dus gerust zijn: er komt geen Guldensporenslag vanuit de ruimte", grapt Frederick.

(TV/LB)

Uitgeweken Bruggeling Jurgen Tanghe plaatste zondag een foto van het belfort in Brugge op de Facebookgroep 'Ge zijt van Brugge als' en stelde daarbij de vraag: "Wat zeggen jullie? Belfort of Halletoren?"De aandacht ging echter nogal snel ook naar de drie lichtjes, die rechts van het belfort een driehoek vormen. Een ufo? Of de reflectie van de lantaarnpaal op de Markt? Een vrouw was alvast overtuigd dat het om buitenlands bezoek gaat: "Ik zag die ufo zondagavond in Sint-Kruis", schreef ze. Volgens Meulebekenaar Frederick Delaere van het UFO-meldpunt ging het echter niet om een buitenlandse waarneming. "Dit is gewoon een lensreflectie: een fotografisch verschijnsel wanneer de lichtbron en de reflectie even ver verwijderd staan van het middelpunt van de foto. Jan Breydel en Pieter De Coninck mogen dus gerust zijn: er komt geen Guldensporenslag vanuit de ruimte", grapt Frederick.(TV/LB)