Mysterie opgelost: dan toch geen ufo gespot in Brugge

Frederick Delaere ontsluiert het mysterie van de ufo boben het belfort. © Foto Luc
Redactie KW

Frederick Delaere van het UFO-meldpunt heeft het Brugse mysterie opgelost. Aan het belfort werd volgens hem geen ufo gespot, maar ligt ‘lensreflectie’ aan de basis van de illusie.

Uitgeweken Bruggeling Jurgen Tanghe plaatste zondag een foto van het belfort in Brugge op de Facebookgroep ‘Ge zijt van Brugge als’ en stelde daarbij de vraag: “Wat zeggen jullie? Belfort of Halletoren?”

De aandacht ging echter nogal snel ook naar de drie lichtjes, die rechts van het belfort een driehoek vormen. Een ufo? Of de reflectie van de lantaarnpaal op de Markt? Een vrouw was alvast overtuigd dat het om buitenlands bezoek gaat: “Ik zag die ufo zondagavond in Sint-Kruis”, schreef ze.

Mysterie opgelost: dan toch geen ufo gespot in Brugge
© Facebook

Volgens Meulebekenaar Frederick Delaere van het UFO-meldpunt ging het echter niet om een buitenlandse waarneming. “Dit is gewoon een lensreflectie: een fotografisch verschijnsel wanneer de lichtbron en de reflectie even ver verwijderd staan van het middelpunt van de foto. Jan Breydel en Pieter De Coninck mogen dus gerust zijn: er komt geen Guldensporenslag vanuit de ruimte”, grapt Frederick.

(TV/LB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.