https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

MVC De Argentijntjes opent kermis met zomerbar PROOST in Dentergem

De Poaldorppekkers die Camping Tentergem organiseren met staand Lieven Dekie, Tom Willems, Ward Neirinck, Dieter Dewitte en Massimo Vandenheede en zittend Wendy Landuyt, Ilse Vandenabeele en Leen Callens. (foto TVW)
Redactie KW

Tijdens het Dentergemse kermisweekend van 16, 17 en 18 juli organiseren de Poaldorppekkers de tweede editie van hun kindvriendelijke Camping Tentergem op de weide achter het Jeugdontmoetingscentrum (JOC). MVC De Argentijntjes trekt vrijdagavond met het pop-upterras PROOST de zomerkermis op gang.

Het concept van Camping Tentergem is, zeker met het betere weer dat vanaf het weekend wordt aangekondigd, even leuk als simpel: wie vooraf reserveert krijgt een kampeerplaats toegewezen waar je vrijdag vanaf de late namiddag je tent kunt opslaan. Overnachten kan op vrijdag en/of zaterdag. Opgelet: reservaties worden woensdag 14 juli afgesloten. “Na een hopelijk aangename nachtrust krijgen onze kampeerders een uitgebreid ontbijt aan hun tent geleverd”, zegt Dieter Dewitte van de Poaldorppekkers.

QR-codes maken het veilig

Het gebeuren verloopt heel coronaproof. “Iedere tent en ook onze zomerbar, die het hele weekend ook voor niet-kampeerders vrij toegankelijk is, hebben eigen QR-codes waardoor er geen nodeloos over- en weergeloop is met eten en drinken.”

Nieuw dit jaar is dat er op zaterdagavond extra optredens worden geprogrammeerd. “Na het geslaagde optreden van Maïski Mollie vorig jaar gaan we op hetzelfde elan verder en plannen we dit jaar zelfs drie optredens.”

Kidspopduo BlitZ bijt om 18 uur de spits af, gevolgd door The Happy Suspended om 20 uur en Mise*En*Scene om 22 uur. “Om 19.30 uur reserveren we op de weide nog een gezellig hoekje voor enkele voorleesverhaaltjes met de kleintjes.”

Pop-upterras De Argentijntjes

Even verderop, in het charmante strookje groen tussen de kerk en de pastorie in Dentergem, trekt MVC De Argentijntjes vanaf 17 uur de kermis op gang met het pop-upterras PROOST. “Het lijkt de eerste zonnige dag sinds lang te gaan worden, het ideale moment om in alle gezelligheid te genieten van een drankje en de zomerse muziek van dj Reversed. Op de kaart staan onder meer Sint-Bernardus, Duvel en Aperol Spritz”, zegt secretaris Billy Demaeght. (TVW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.