Muzikantjes Sil (14) en Nelle (11) halen geld op voor Rode Kruis Oostende

Redactie KW

Sil en Nelle haalden tijdens de eerste lockdown alle media: ze speelden elke dag met hun trompet en hoorn op een andere plaats in Oostende voor o.a. het ziekenhuispersoneel en de afvalophalers. Met hun meest recente actie voor het Rode Kruis Oostende verzamelden ze 1.112 euro.

‘Stort minstens een euro op de rekening van het Rode Kruis afdeling Oostende’, zo klonk de oproep van Sil en Nelle Persoons. Met hun oproep hoopten de muzikantjes vlak voor de start van 2021 een bedrag van 2021 euro binnen te halen voor de plaatselijke afdeling van het Rode Kruis. Indien broer en zus het vooropgestelde bedrag zouden halen, dan zouden ze een online nieuwjaarsconcert geven. Het online concert kwam er wel op 1 januari 2021, maar het bedrag haalden ze niet.

“Nog veel dagen om doel te halen”

In totaal haalde het duo 1.112 euro op voor het Rode Kruis. “We zijn pas begonnen aan het nieuwe jaar en 2021 telt nog heel wat dagen. Het is dus niet te laat om toch nog aan het bedrag van 2.021 euro te komen ”, grapt het duo. Sil en Nelle roepen iedereen op om, al was het maar een euro, te storten op rekeningnummer BE97 7360 1853 5249 van Rode Kruis Oostende. “Ze kunnen alle steun gebruiken”, aldus Sil en Nelle.

Sil en Nelle Persoons haalden tijdens de eerste lockdown al alle kranten. Elke dag speelden ze met hun trompet en hoorn op een andere plaats in Oostende. Dat deden ze voor de mensen die aan het werk bleven tijdens de lockdown. Zo speelden ze voor het ziekenhuispersoneel, de hulpdiensten, de afvalophalers, de woon-zorgcentra… (JRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.