Muzikale komedie ‘Liften’ te gast in De Valkaart

Katrien De Becker, Dorothy Wuyts en Gerdy Swennen zijn klaar voor het grote werk. De (lach)rimpels zullen zeker worden gelift. © PH
Redactie KW

Volgende week gaat de muzikale komedie ‘Liften’ in première. Nadien trekt deze voorstelling rond in Vlaanderen. Deze week werd de productie waarin enkele bekende koppen uit ‘Thuis’ en ‘Roodkapje’ meespelen, in De Valkaart gemonteerd. Komend weekend kan men op zaterdag 11 januari om 20 uur en op zondag 12 januari om 15 uur, daar van genieten tijdens twee try-outs. De toegangsprijs ligt dan ook iets lager dan normaal.

Productieleider Olivier De Meyer ontvangt ons in de theaterzaal waar de spelers de laatste repetitie afwerken en ons graag een preview geven van de muzikale komedie ‘Liften’. In de cast zitten Katrien De Becker en Gerdy Swennen, beiden bekend uit Thuis en Dorothy Wuyts die vorig jaar ook al met het theatergezelschap ‘Roodkapje’ bracht in De Valkaart.

Vriendschap, schoonheid en vooroordelen

“We hebben hier al gestaan met een vorige productie en we hoorden van de technici dat dit een goed montagetheater was. Een doorsnee theaterzaal waar we goed kunnen in werken, en daarbij nog betaalbaar is in gebruik”, lacht Olivier, “Dat is ook belangrijk”.

“Liften is een hilarische en ontroerende voorstelling over vriendschap, schoonheid en vooroordelen”, gaat hij verder. “Drie dames komen vast te zitten in de lift van een schoonheidskliniek. Het zijn volstrekt onbekenden van elkaar. Terwijl ze wachten op hun ‘redding’ vertellen ze elkaar sappige roddels en hilarische anekdotes. Tijdens deze hachelijke situatie wijden ze uit over gênante situaties waarin zij ooit verkeerden. Scherpe onderwerpen worden besproken, gevolgd door rake confrontaties en oprechte gesprekken. Die avond zal hun leven voorgoed veranderen.”

Naar hoger niveau ‘liften’

“Liften is een onvervalste muzikale komedie, waarbij je kostelijk kunt lachen maar niettemin kan het ook dat je door emoties overmand, naar je zakdoek moet grijpen”, vertelt Katrien De Becker. “De dames zitten letterlijk vast in de lift, hebben in de schoonheidskliniek al het een en het ander doen ‘liften’ maar de dames blijken ook mekaars steun nodig te hebben om zich naar een hoger niveau in het leven te ‘liften’. Een musical mag je het zeker niet noemen want er komen maar vier zangstukjes in voor. Eén daarvan wordt trouwens de single ‘Jij hebt mij gelift’, die dit weekend voor het eerst wordt voorgesteld door de ‘leading ladies’.”

“Op 12 januari wordt er zelfs een videoclip opgenomen voor televisie (o.a. MENT tv) en social media. Volgende week geven we bij wijze van stunt ook een ‘facelift’ cadeau via social media”, besluit Katrien.


Info en tickets: www.event-team.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier