Muzikale kinderen van Hello Stars maken videoclip tussen abdijruïnes

De jonge vedetten van Hello Stars hadden donderdag het rijk voor zich alleen op de site van de Duinenabdij in Koksijde. Tussen de middeleeuwse abdijruïnes namen 18 schoolkinderen de nieuwe videoclip ‘Wereld vol kunst’ op, die zal gelanceerd worden tijdens de Jeugdboekenmaand in maart 2020.

Hello Stars op de site van het Abdijmuseum Ten Duinen. © MVQ

De 22-jarige Lya Luca uit Brussel startte haar project ‘Hello Stars’ in maart dit jaar. “Het idee is spontaan ontstaan uit mijn eigen passie voor dansen, zingen, lesgeven en bezig zijn met kinderen” zegt Lya. “Als kind danste en zong ik altijd, ik was gek op musicals… Later ontdekte ik mijn passie voor lesgeven, en ik volgde een lerarenopleiding. Maar ik vind het leuker om achter de schermen te werken en kinderen in de kijker te zetten. En waarom zouden we iets leuks als dansen en zingen niet in een project kunnen gieten en er een educatief extraatje aan toevoegen? Ik deed een oproep op Facebook en vroeg kinderen die van zingen en dansen hielden om mij een eigen videofilmpje te sturen. Op basis daarvan zijn er een aantal kinderen gekozen om mee verder te werken. Het succes was zo groot dat we voor het kamp van deze week in de Zeekameel in Lombardsijde audities hebben gedaan. De voorbije maanden hebben we heel wat nieuwe liedjes en clips gemaakt, en ook onze eerste mini-cd, die je kunt vinden via onze website www.hellostars.be.”

Videoclips

“Tijdens dit herfstkamp nemen we twee videoclips op, en we laten de kinderen zelf zo veel mogelijk initiatief nemen” vervolgt Lya. “De liedjes en de videoclips gaan ook over hun belevingswereld: geloven in jezelf, pesten, verkeersveiligheid… Deze eerste clip heet ‘Wereld vol kunst’. Er schuilt het verhaal achter van een meisje dat in een boek zichzelf herkent, in een wereld vol kunst. Naar die wereld wordt ze op een magische manier getransporteerd. De kinderen hebben zelf hun T-shirt ontworpen met verfspatten, ze hebben knutselwerkjes en een zelfportret gemaakt die in de clip worden verwerkt. De site met de ruïnes van het Abdijmuseum vonden we een uniek kader. Belangrijk is dat zo’n kamp en alle repetities een leuke ervaring zijn voor alle kinderen, dat ze er plezier aan beleven. Vrijdag maken we een tweede videoclip in Diksmuide met als thema: ‘Dit is kerst voor mij’.”

Scholen

Lya maakt zelf alle liedjes en steekt de dansjes in elkaar, ze regisseert en monteert de videoclips die haar vriend filmt. Het ziet ernaar uit dat het liedje ‘Vandaag komen dromen uit’ werkelijkheid wordt: “Heel wat scholen gingen al met ons project aan de slag. Ons tweede nummer ‘Wij zijn klaar’ is intussen al meer dan 170.000 keer bekeken! Er zijn al optredens in scholen gepland, maar we zouden in de toekomst ook graag optreden op streekfestivals.”

Wie Hello Stars aan het werk wil zien, zal beslist worden aangestoken door hun muzikale vibes:

https://www.youtube.com/watch?v=8y7EaBPp72c

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.