Muzikaal duo Kevin & Romina nodigen fans uit op Herfsthappening én Artiestendag

Redactie KW

Op zaterdag 12 oktober ben je welkom op de Herfsthappening van Kevin & Romina in Bistrant Villa Nova in Middelkerke in het bijzijn van Salim Seghers en Phil Hunter. Op zaterdagnamiddag 23 november organiseert hetzelfde muzikale duo de negende uitgave van de Artiestendag in Feestzaal De Beiaard in Nieuwpoort. Die namiddag staan er heel wat artiesten op de affiche: Steve Tielens, Frédéric, Kevin & Romina, Cliff en Dean.

Kevin zijn zangcarrière gaat al terug naar zijn kindertijd. Hij hield altijd al van het Vlaamse lied en zette zijn eerste stappen op het podium toen hij de leeftijd van veertien jaar had bereikt. In december 2009 leerde hij Romina De Baerdemaeker kennen op de kerstmarkt in Middelkerke. Niet veel later werden ze een koppel. Romina was fan en volgde de optredens van Idool 2007 Dean. De media was haar niet helemaal vreemd, maar ze had nooit gedacht van zelf eens op te treden. “Al hield ik van kleins af al van musicals en schreef ik liedjes die ik zong bij mijn ouders”, vertelt Romina. “Om promo te voeren rond Kevin zijn carrière besloten we samen een show te organiseren. In 2011 werd onze eerste Artiestendag boven de doopvont gehouden. Toen ik zeven maanden zwanger was van Alejandro vroeg Kevin mij ten huwelijk op 8 oktober 2011. We trouwden op 21 december 2012. In datzelfde jaar zette ik eveneens mijn eerste stappen op het podium. Familie en vrienden vonden immers dat ik een goede stem had. Pas in 2015 begon ik aan een carrière als zangeres toen mijn eerste single Living uitkwam.”

Kevin & Romina, samen in actie.
Kevin & Romina, samen in actie.© FODI & Daniël

Kevin & Romina beleefden als showduo al veel mooie momenten. “Onze hoogtepunten blijven de jaarlijkse shows die we zelf organiseren. Ook de opnames van nieuwe nummers vind ik super. We werken meestal samen met Bandit die onze nummers producet. De teksten schrijf ik zelf en zijn meestal autobiografisch”, verklapt Kevin. “We zijn dankbaar omdat zoveel fans ons volgen. Op het podium brengen we een mix van Vlaamse klassiekers, Franse chansons, filmmuziek, Duitse en Engelse liedjes, maar ook bekende Eurosong-nummers. De meeste optredens doen we samen. Het duo-zingen vinden we allebei heel leuk. Er bestaan immers maar weinig duo’s in Vlaanderen. Het publiek reageert ook iedere keer positief wanneer ze horen dat we eveneens als koppel door het leven gaan. Eén enkele keer wordt Romina solo geboekt, meestal is dat dan voor een Franstalig of gemengd publiek.”

Kevin & Romina, samen in actie.
Kevin & Romina, samen in actie.© FODI & Daniël

Sinds 2011 organiseren Kevin & Romina eigen shows. “We leerden al veel uit onze fouten. We organiseren shows met vallen en opstaan. Maar de ervaringen die we opdoen tijdens het organiseren en plannen van dergelijke events is onbetaalbaar. We leerden op die manier veel artiesten kennen en legden contacten. We willen vooral gezellige shows organiseren waar het familiegevoel onder de mensen primeert. We hadden al verschillende artiesten te gast : David Vandyck, Andrei Lugovski, Herbert Verhaeghe, Salim Seghers, Paul Bruna, Johan Veugelers, Bandit, Dean, maar ook jong, nieuw, onbekend talent.”

Kevin & Romina, samen in actie.
Kevin & Romina, samen in actie.© FODI & Daniël

Bracht het duo al een cd uit ? “In november 2018 kwam ons eerste mini-album uit, een mix van Nederlandstalige zelfgeschreven nummers waaronder een liedje over onze zoon Alejandro en Franse songs. Momenteel zijn we bezig met opnames voor een full album. We zoeken naar nieuwe liedjes die passen bij ons beiden. Maar we hebben tijd, werken niet onder druk. We namen recent twee liedjes op : een zelfgeschreven nummer en een bekende cover. Wat het wordt, verklappen we pas op zaterdag 12 oktober op onze Herfsthappening in Bistrant Villa Nova in Middelkerke.”

Zaterdag 12 oktober: Herfsthappening in Bistrant Villa Nova, Kerkstraat 37 in Middelkerke. Vanaf 12 uur lunch en show met optredens van Phil Hunter, Kevin & Romina, Salim Seghers. Toegang: 25 euro. Info en reservatie: 0489 35 25 01 of 059 30 30 88. Zaterdag 23 november vanaf 14 uur in Feestzaal De Beiaard, Recollettenstraat 47 in Nieuwpoort. Negende Artiestendag met Steve Tielens, Frédéric, Kevin & Romina, Cliff en Dean. Deuren open om 14 uur. Start show om 14.30 uur. Einde om 21 uur. Ticket : 30 euro, inclusief hoofdgerecht en dessert. Info en tickets: kevin.romina@live.be, 0498 35 25 01.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier