Muziekquiz opent zevende Parkfeesten in Zonnebeke

De organisatoren van de openluchtkermisquiz met zittend v.l.n.r. Kim Gunst, Greg Six en Ingrid Pype. Rechtstaand zien we initiatiefnemer Marnick Gunst. (foto ZB)
Redactie KW

Op kermiszaterdag 31 augustus vindt in het kasteeldomein, net voor de start van de Parkfeesten, voor de zevende maal een muziekquiz in openlucht plaats. Bij slecht weer worden er tenten voorzien. De organisatie is in handen van Marnick Gunst, die kan rekenen op een pak medewerkers, in samenwerking met de Culturele Dienst.

Aan het concept van vorige jaren werd weinig gesleuteld. De deelnemers, verdeeld in teams van maximum drie personen, krijgen 100 liedjesfragmenten van telkens 40 seconden te horen. Vervolgens wordt de naam van de uitvoerder en de titel van het lied gevraagd. Bijkomend wordt een vraag gesteld die verband houdt met dat nummer of de uitvoerder ervan. Ploegen met spelers uit rankingteams starten elke ronde met een handicap van tien punten. In totaal zijn er vier rondes”, verduidelijkt Marnick Gunst.

De avond zelf kan er nog ingeschreven worden, tot een kwartier voor de start

“Het wordt een quiz om te beminnen, niet om te winnen, alhoewel het natuurlijk altijd leuk is om de wisseltrofee en naturaprijzen mee naar huis te nemen. Die naturaprijzen zijn niet steeds voor de winnaars. Dit jaar hebben de deelnemers zelf het lot in handen: wie een originele groepsnaam bedenkt, die te maken heeft met muziek, valt in de prijzen.”

Plaatselijke teams

Vier van de zes edities werden in het verleden gewonnen door plaatselijke teams. Tijdens de eerste en tweede editie waren de Streepkes, een team bestaande uit Passendalenaar Philippe Dejonghe en ex-Zonnebekenaar Sandro Deleye en zijn echtgenote Greet Hessel de verdiende winnaars. Drie jaar terug trok het gezin Nico Debeuf uit De Patine in Zonnebeke aan het langste eind. Vorig jaar was het team Bezemrockers met Pieter Pype, Koen Meersseman en David Bouckaert de winnaar. ‘Lou Reed In Velo’, de winnaar van de vijfde editie, behaalde een ex aequo wat aantal punten betrof, maar een schiftingsvraag deed hen de das om.

“Het eerste jaar mocht ik 11 inschrijvingen noteren en daarna ging het steeds in stijgende lijn, met vorig jaar 41 ploegen”, aldus een tevreden quizmaster Marnick Gunst. “Mijn doel dit jaar is om dat aantal te evenaren. Volgens de huidige inschrijvingen moet dat haalbaar zijn. De avond zelf kan er nog ingeschreven worden, tot een kwartier voor de start. De deelname is gratis. Alle muziekgenres – met uitzondering van klassieke muziek – komen aan bod met liedjes van de jaren 60 tot nu.”

(NVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier