Muziekfestival Cirque Magique opnieuw voltreffer

Cirque Magique, het jonge muziekfestival in Ledegem, lokt dit weekend duizenden bezoekers. © Stefaan Beel
Redactie KW

Het gezellige muziekfestival in Ledegem verwachtte dit weekend ruim 7.500 unieke bezoekers. Met een uitverkochte camping op vrijdag en een volle zaterdag bleken die verwachtingen ruim overtroffen te worden.

Vrijdagnamiddag stroomden de eerste kampeerders al toe. Niet veel later was de camping al meteen uitverkocht. De organisatie verwachtte dit weekend 7.500 unieke festivalbezoekers, bijna een verdubbeling van het aantal bezoekers dus in vergelijking met vorig jaar, de eerste editie.

De organisatoren zijn dan ook allesbehalve slecht bezig. In het najaar wonnen ze nog de Redbull Elektropedia Award voor Best Breakthrough Festival. Dat kan tellen en dat merken ze ook aan de ticketverkoop. “In voorverkoop hebben we een veelvoud van de tickets van vorig jaar verkocht. Een goed begin”, aldus organisator Dries Claeys. Een honderdtal vrijwilligers zijn dagen bezig geweest met de opbouw van het festival. Betalen met oplaadbare festivalbandjes, aanschuiven aan één van de tien foodtrucks… Cirque Magique heeft de allures van eender welk groot festival in het land. Die inspanningen lonen, want op zaterdag liep Cirque Magique helemaal vol.

Muziekfestival Cirque Magique opnieuw voltreffer
© Stefaan Beel

Voorts zijn er nog geen incidenten of klachten van geluidsoverlast binnengekomen. “Alle parkings staan vol, er zijn wachtrijen aan de dranktenten… Druk, maar dat wil natuurlijk alleen maar zeggen dat de opkomst fantastisch is. Zaterdag alleen al is hier 6.000 man aanwezig. Vorig jaar waren dat er nog 3.500. Ik ben zeer tevreden”, zegt Dries glimlachend.

Kids Magique op zondag

De organisatie stelde ook 450 tickets ter beschikking voor omwonenden. “Die tickets konden afgehaald worden en zo goed als niemand liet dat ticket liggen. Vandaag zijn ook de kinderen welkom voor ‘Kids Magique’. Kinderen van 4 tot 12 mogen aan een spotprijsje met hun ouders mee. De kleurrijke podia en circusartiesten vallen ook bij kinderen in de smaak. Voor zondag zijn er wel weer tickets verkrijgbaar online en aan de kassa.

Het hele weekend lang waren er 250 medewerkers per dag aanwezig om alles in goede banen te leiden. “Via toegangscontrole met scanpoorten weet de organisatie ook op elk moment hoeveel volk er zich op het terrein bevindt. We denken uiteraard ook aan de veiligheid. De organisatie heeft 24.000 euro gespendeerd aan securityfirma’s”, vult burgemeester Bart Dochy (CD&V/VD) aan.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier