Muziekfan Jacques Merlevede mijmert aan K de Karo: “Daar kom ik echt tot rust”

De fervente muziekliefhebber mijmert dagelijks bij zijn favoriete plekje in Kortrijk.© Foto TV
De fervente muziekliefhebber mijmert dagelijks bij zijn favoriete plekje in Kortrijk.© Foto TV
Tom Vanderghinste
Tom Vanderghinste Medewerker KW

Elke week toont een BK (Bekende Kortrijkzaan) zijn of haar favoriete plekje in of rond Kortrijk. Een stek waar onze BK tot rust komt, herinneringen aan vastknoopt, wegdroomt of simpelweg graag is. Deze week: Jacques Merlevede aan bistro-tearoom K de Karo in Kortrijk.

Jacques Merlevede spant samen met zijn vrouw Bernadette Beernaert de kroon als het gaat over legendarische zaakvoerders. In 2018 sloot Jacques na 46 jaar zijn muziekwinkel Popcenter uit Kortrijk. Ondertussen mijmert de fervente muziekliefhebber dagelijks bij zijn favoriete plekje in Kortrijk. De herinnering naar vroeger maakt het voor hem extra moeilijk, maar hij kijkt ook hoopvol naar de toekomst.

“Iedere morgen voor de opening van de winkel ging ik samen met mijn vrouw een heerlijke koffie drinken in bistro-tearoom K de Karo. Ook in onze pauzes vertoefden we daar vaak. De klanten wisten dat. Ze wisten dat ze vrij waren om met ons een klapke te doen”, vertelt Jacques ons.

Herinneringen

Een groot voordeel van Jacques zijn favoriete plekje was de interactie met de omgeving. “We konden vanop het terras zien wanneer leveringen toekwamen of wanneer een klant voor openingsuur toekwam om snel iets te kopen. De klanten kwamen ons ook aanspreken op het terras.”

“Daar op het terras komen we echt tot rust. We zitten er op ons gemak, onze ex-klanten weten ons zitten en we halen er heel vaak herinneringen op. Hopelijk zijn de coronatoestanden snel voorbij zodat we er terug kunnen mijmeren naar vroeger.”

K De Karo in de Sint-Jansstraat 27, Kortrijk.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.