Muziekcentrum Dranouter bereidt zich voor op het najaar

© (Foto EF)
Redactie KW

Het Muziekcentrum Dranouter is zich onder het motto Play local, act local aan het voorbereiden op een gevarieerd concertaanbod, waarbij de nodige veiligheidsmaatregelen worden gerespecteerd. Ondertussen kregen een aantal uitgestelde concerten een nieuwe datum.

“De coronamaatregelen worden geleidelijk aan versoepeld. Elke versoepeling is een stapje dichter bij het gewone leven”, klinkt het bij het muziekcentrum. “Nu, meer dan ooit, is het belangrijk om het lokale aanbod te ontdekken: fietstochtjes in eigen natuur, restaurants om de hoek, musea in het naburige dorp, kleine en lokale muziekwerkingen i.p.v. de mastodonten. Play local, act local. Dat wordt dit najaar ons motto.”

Bij Muziekcentrum Dranouter zien ze het graag positief. “We bereiden ons voor op een gevarieerd concertaanbod voor dit najaar, met de nodige veiligheidsmaatregelen natuurlijk. We kunnen niet wachten om de muziekliefhebbers terug te zien op een van onze live-optredens in de concertzaal, leerlingenconcerten, dansateliers, muziekworkshops en gratis optredens in Eetcafé ‘t Folk.”

Ondertussen zijn, om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, alle concerten en activiteiten tot en met eind juni geannuleerd. Voor sommige activiteiten is er een nieuwe datum gevonden.

Een overzicht: Paul James and the Drowned Lovers (UK) + Workshop Folk Big Band (8 mei 2021), Steven De Bruyn Solo (12 maart 2021), Bal Experience (5 december 2020), Lentewandeling Bergen vol Verhalen (17 mei 2020), Spilar (4 december 2020), Yürt (2 oktober 2020), gratis foyerconcert Vincent Coomans (25 september 2020), De Garre (juni 2021), Hayseed Dixie (17 oktober 2020). (CMW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier