Muziek op de stoep voor 65-plussers in Heuvelland

Hilde Stragier, schepen van Welzijn en Sociale Zaken. © foto EF
Redactie KW

Om zicht te krijgen op de specifieke noden van de Heuvellandse senioren zal de gemeente Heuvelland via een enquête nagaan op welk vlak er vanuit de dienst senioren en Nestor ondersteuning kan geboden worden in deze uitzonderlijke tijd.

“Daarom krijgt elke 65-plusser binnenkort een omslag in de brievenbus. Daarin steekt een enquête en nuttige informatie, specifiek voor senioren”, aldus Hilde Stragier, schepen van Welzijn en Sociale Zaken. De schepen vraagt uitdrukkelijk om de enquête massaal ingevuld terug te bezorgen.

“Zo kunnen we gerichte acties opzetten en kunnen we ondersteunen aan wie er nood aan heeft. Om de omslagen te bedelen kunnen we rekenen op de hulp van vele vrijwilligers, die we erg dankbaar zijn.” De gemeente Heuvelland biedt nu al een aantal acties aan.

Gesprekslijn

“Zo is de gesprekslijn dagelijks (ook in het weekend) bereikbaar van 13.00 uur tot 21.00 uur voor wie nood heeft aan een babbel, een vraag heeft of voor wie het even allemaal te veel is. Bel ons via 0471/53 13 03”, legt Hilde uit. Verder biedt Nestor tal van dienstverleningen aan zoals vervoer en boodschappen, gezelschap en klusjes. Ook de 80-plussers die jarig zijn worden niet vergeten.

“Om deze periode wat op te vrolijken organiseren we ‘Muziek op de stoep’. Deze actie gaat door in de week van 14 december. Hiervoor kunnen vooraf verzoeknummers aangevraagd worden. Het inschrijvingsformulier hiervoor, is ook in de omslag te vinden. Wil je zelf een 65-plusser verrassen met een mini-optreden op de stoep? Laat het ons weten.”

Wie iemand wil verrassen met een streepje muziek op de stoep mailt naar senioren@heuvelland.be.

(MD/ foto EF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier