Muze’um L heropent de deuren met installatie Dansende Stenen van Gerard Kuijpers

Gerard Kuijpers exposeert deze zomer in Muze'um L. © Stefaan Beel
Redactie KW

Dansende Stenen is de titel van de nieuwe expo in Muze’um L. Met de installatie van Gerard Kuijpers opent het museum op de Zilverberg opnieuw én coronaproof de deuren.

Deze zomer kan een bezoekje aan Muze’um L een leuke pauze zijn tijdens een fietstocht of een wandeling. Tot 9 augustus is er werk te zien van Gerard Kuijpers. Al 35 jaar onderzoekt deze kunstenaar de eigenschappen van staal, steen, glas en hout. Zo zoekt hij de kern van deze materialen waardoor glas nog transparanter en staal nog sterker wordt. Hout krijgt meer warmte en steen wordt eeuwig.

Er gelden in Muze’um L uiteraard ook tijdelijke coronamaatregelen zoals afstand houden. Er mogen ook maar maximaal vijftien personen binnen in de exporuimte en er wordt gevraagd om niets aan te raken al doe je dat ook in gewone tijden als gedisciplineerde museumbezoeker niet.

De indoortentoonstelling is elke zondag open van 14 tot 17 uur. De outdoorsite en de architectuur van dit merkwaardige gebouw is elke dag gratis te bezoeken van 11 tot 17 uur.

Op afspraak zijn er rondleidingen mogelijk met aandacht voor de lopende tentoonstelling, maar ook met wat uitleg over het project Muze’um L. (BCR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier