MusicMaster Ward (16) scoort met knappe livestream tijdens Batjes

foto HV
Redactie KW

Zomertijd, festivaltijd. Ward Verduyn (16), alias MusicMaster Ward, ruilde zijn stek als huis-dj op De Batjes voor een livestream in Bar Madam. Een opsteker tijdens zijn luwe coronazomer. De schaarse optredens kunnen evenwel de pret niet drukken. Hij gebruikt de karige vrije tijd om zijn passie in de kijker te zetten.

“Knap gedaan gisteren, Ward”, looft zijn grootvader hem de ochtend na de opgemerkte acte de présence in Bar Madam. Tijdens Batjes@home, het internetkanaal dat het Zedelgems kermisweekend in huis bracht, mixte Ward live beelden en de hits van weleer aaneen. De pop-upbar in de Schatting heeft de sfeer van een grote huiskamer waar gezelligheid geen tijd kent. Met respect voor de vereiste corona-afstand zat de danslust en uitgelaten sfeer bij het publiek er goed in.

“Omdat ik er wel eens een helpende hand toesteek, kreeg ik van Nico Vanoost de kans om met verzoeknummers zijn zomerbar luister bij te zetten. Dankzij de opgetogen reacties van luisteraars en mensen in de bar kan ik er de komende weekends een vervolg aan breien. Na Nacht van Zedelgem-fuif bleef er na begin maart van mijn gevulde agenda nauwelijks een fuif of privéfeest meer over. De feestelijkheden worden noodgedwongen uitgesteld tot volgend jaar.”

Snel gegroeid

Wat begon als aanstekelijk vermaak met zijn platencollectie op enkele familiefeestjes in de achtertuin, groeide als een lopend vuur tot kansen in het uitgaansleven naast de deur. Van meet af aan was Ward erop gebrand om zich in de kijker te werken, om het ruimer te zien dan louter de feestnummers aaneenrijgen. Hij bedacht een alter ego ‘MusicMaster Ward’ en liet een toepasselijk logo ontwerpen. Wat hij verdiende, investeerde hij in een bescheiden klankinstallatie waarmee hij uiteenlopende kleinere feesten de baas kan.

“De volledige uitrusting moet in de juiste volgorde in de wagen gestapeld worden, en past er soms maar net in”, lacht hij. De aanpak loont: “Sommigen die me aan het werk horen, spreken me door het logo op m’n T-shirt aan met de vraag om ook op hun feest aan te treden. Om mijn Facebookpagina doen de ‘likes’ hun werk. Voor wie me via internet wil terugvinden, zorg ik dat ik ergens bovenaan de lijst opgemerkt wordt. Sociale media zijn er om nuttig en gratis gebruik van te maken.”

Jeugdig enthousiast als hij is, verdeelt Ward naast de schooluren ook nog zijn schaarse tijd tussen voetballen en zijn Chirogroep. Het ontbreekt hem niet aan ambitie om de vaart in zijn platenbestaan te houden. Naargelang de plek waar hij muzikaal de avond kleurt, voorziet hij alle klank en licht. Tegelijk blijft hij bij het succes dat hem te beurt valt opvallend nuchter.

Voetjes op de grond

“Te veel collega’s kijken te veel hogerop naar de elektronische dansmuziek en dj’s die ze op klinkende festivals aan het werk horen. Maar hoe groot is de kans dat je daar eenmalig aan de slag kan?” Met zijn brede passie voor popmuziek, van disco tot rock, van ABBA tot ZZ Top, ziet Ward zijn verscheidenheid als een zegen. Hij blijft de basis verzorgen waarmee hij onder meer de verjaardags- en communiefeesten van een breed publiek aanspreekt. “Als de contacten binnen onze ruime vriendenkring opnieuw groter worden, zal dit het eerste vermaak zijn dat weer zal heropleven.” (HV)

Info, vragen en boekingen: MusicMaster Ward Facebook

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier