Music Show Scotland te gast in Sportpaleis en Vorst-Nationaal

PADI, samen met bezieler Hans Beerten en dochter Anke. © (FODI)
Redactie KW

Op zaterdag 18 november komt Music Show Scotland naar Sportpaleis Antwerpen. Wie dat gemist heeft, krijgt op zaterdag 20 januari nog een herkansing, want dan staat dit warme gezelschap voor het eerst in Vorst-Nationaal.

Mistflarden hullen het Schotse Highland Valley Castle in een mysterieuze duisternis. De torens en kantelen op de hoge muren van de vesting lichten op wanneer felle bliksemschichten de lucht doorklieven. Het geluid van de donder is oorverdovend. By the center, quick march ! klinkt een militair bevel achter de poort, gevolgd door het typische geluid van de Schotse snaredrums. In de verte klinken doedelzakken. Het geluid van de pipes en drums zwelt aan. Steeds harder en harder. Een imposante formatie van meer dan 100 doedelzakspelers en drummers met Schotse kilt, full dress en bontmuts marcheert door de kasteelpoort naar buiten. Wanneer deze band in uniform door de kasteelpoort marcheert, is kippenvel gegarandeerd.

Legendarische muziek als Amazing Grace, Highland Cathedral en Auld Lang Syne zijn slechts een klein onderdeel van het drie uur durende programma. Combinaties van traditionele muziek met moderne pop- en rockmuziek – verzorgd door de eigen Castleband – zorgen voor een onvergetelijke avond. Het Schotse highland dancing en het Ierse tapdancing (bekend van o.a. Riverdance) ontmoeten elkaar. Dansgroepen voeren – begeleid door livemuziek – traditionele en moderne dansen op en voor het bijzondere decor waan je je in de Schotse Highlands.

Van stad naar stad

Music Show Scotland wordt gebracht door meer dan 200 pipers, drummers, danseressen, muzikanten en zangeressen in een imposant kasteeldecor. Het levensgrote Highland Valley Castle is speciaal ontwikkeld voor deze show en is met zijn 70 meter breedte en 12 meter hoogte een unieke setting voor deze fenomenale productie. Er zijn zes vrachtwagens nodig om het kasteel – dat bestaat uit o.a. 6.500 kilogram staal en 2.200 kilogram hout en de spectaculaire licht- en geluidsshow – te vervoeren.

Vijf touringcars brengen de artiesten van stad naar stad, waar zij keer op keer een weergaloze show neerzetten voor duizenden mensen. Het geheim van hun succes ? “Wij brengen een uniek concept waar men zelfs in Schotland nog niet aan heeft gedacht. Alles wat je ziet is gerealiseerd met eigen middelen en met eigen mensen. De vraag is groter, maar om het fijn te houden en onze mensen niet te veel te belasten geven we maar één optreden per maand. Meer niet, want de mensen die vrijwillig meewerken moeten op maandag terug aan de slag bij hun werkgever”, zegt pater familias, bezieler en oprichter Hans Beerten. Hans is een Nederlander die het idee bedacht. Samen met zijn familie werkt hij keihard aan de uitbouw van het verhaal. Hans doet dat in Berkulo, de thuishaven van The Music Show Scotland, waar we erg gastvrij werden ontvangen door Hans en zijn familie. In afwachting van een uitgebreid en openhartig interview tonen we al de foto en een tof filmpje waarin Hans ons meeneemt, exclusief achter de schermen van de Music Show Scotland. Krijg je de kans om die show te gaan bekijken in Antwerpen of Vorst, dan moet je die met beide handen grijpen want het is meer dan de moeite.

https://www.youtube.com/watch?v=oyIpFAbSMX8

(PADI)

Zaterdag 18 november om 19.30 uur in Sportpaleis Antwerpen – Zaterdag 20 januari om 19.30 uur in Vorst-Nationaal. Tickets : www.teleticketservice.be, 070 345 345 (max. 0,30 eur/min).

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.