Museum Texture Kortrijk geeft 50 linnen mondmaskers weg

Texture maakte zelf linnen mondmaskers (niet die op de foto). © Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Sinds 11 juli draagt ook elke volwassen bezoeker in België verplicht een mondmasker tijdens zijn of haar museumbezoek. Museum Texture in Kortrijk liet herbruikbare mondmaskers maken in Belgisch linnen en deelt er 50 gratis uit.

“We hadden enkele maanden geleden nooit durven denken dat we mondmaskers zouden gaan aanbieden, maar het is mooi om te zien dat Texture hier creatief mee omspringt. Texture ademt textiel en dus kunnen linnen mondmaskers uiteraard niet ontbreken. Een collector’s item”, aldus Axel Ronse, schepen van Cultuur.

Met dit initiatief wil Texture de positieve eigenschappen van linnen in de kijker zetten: de sterkste van alle plantaardige vezels, linnenstof bezit natuurlijke bacteriologische eigenschappen en is een ongunstige omgeving voor heel wat bacteriën, en linnen stoot vuil en stof af.

Sinds 14 juli deelt Texture 50 gratis linnen mondmaskers uit aan de museumbezoekers. Elke vijfde volwassene die zich inschrijft op de nieuwsbrief krijgt een gratis mondmasker. Kinderen jonger dan 12 jaar hoeven geen mondmasker in het museum te dragen.

Dit linnen mondmasker is ook te koop in de museumshop aan 7 euro. (PVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten