Museum Eperon d’Or in Izegem pakt opnieuw uit met Lego-activiteit

Redactie KW

In de paasvakantie kan je opnieuw naar Eperon d’Or voor een originele en creatieve Lego-activiteit. De vorige jaren konden kinderen al droomhuizen bouwen in de Langste Legolaan en Lego-boten op het kanaal. Dit jaar draait alles rond treinen.

Verspreid in het museum kunnen kinderen allerlei treinopdrachten uitvoeren. Daarmee verdienen ze bouwsteentjes om een treinwagon te maken. Een locomotief neemt daarna de wagonnetjes mee voor een spectaculaire rit op een spoorlijn van tientallen meters lang, die kronkelt doorheen en rond de historische schoenmachines. Voor de bouw van het parcours werkt Eperon d’Or samen met bouwers van de Belgian LEGO User Group.

Praktisch

De activiteit is gericht op kinderen van 5 tot 12 jaar en loopt van 3 tot 18 april, telkens tijdens de openingsuren van het museum (van 10 tot 17.30 uur). Het museum opent uitzonderlijk ook op maandag 5 en maandag 12 april de deuren. Eperon d’Or is gesloten op paaszondag 4 april.

Het parcours duurt ongeveer anderhalf uur en maakt deel uit van een regulier museumbezoek. Je hoeft dus geen meerprijs te betalen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.