Musea Brugge nodigt jongeren uit om Gruuthusemuseum te ‘pimpen’

© (Foto SVV)
Redactie KW

Jongeren tussen 16 en 24 jaar worden uitgedaagd om een installatie te creëren voor de zolderverdieping.

Momenteel zijn er volop werken aan de gang in het Gruuthusemuseum. De renovatie van het paleis moet op donderdag 23 mei 2019 resulteren in een feestelijke opening. Om ook youngsters hiervoor warm te maken, lanceert Musea Brugge het jongerenproject ‘Paleisje Pimpen’. Het project loopt van november tot aan de opening van het vernieuwde museum eind mei volgend jaar.

Musea Brugge werkt hiervoor samen met de Brugse vzw De Batterie. In een eerste fase, die nu start, worden jongeren gerekruteerd. Eenmaal de groep gevormd is, kunnen zij aan de slag. “Ze krijgen de kans om aan de slag te gaan met professionele kunstenaars”, zegt Anne De Loof van vzw De Batterie. “Hun creatieve insteek is belangrijk en hun verschillende talenten kunnen ruim aan bod komen. Van film tot fotografie, van muziek tot multimedia, van beeldende kunst tot grafische toepassingen. Verschillende disciplines zijn mogelijk, afhankelijk van de talenten van de jongeren zelf.”

Het uiteindelijke doel is de creatie van een installatie door de jongeren zelf op de zolder van het Gruuthusemuseum. Die installatie zal feestelijk onthuld worden tijdens de heropening van het museum.

Het project ‘Paleisje Pimpen’ kadert binnen het nieuwe beleidsplan van Musea Brugge. Dit plan wil voluit inzetten op participatie van verschillende doelgroepen. Dit project wordt financieel ondersteund door de Vlaamse overheid.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier