In Oostende werd kort voor de middag het rampenplan afgekondigd. Het gebouw van basisschool De Groeiboom in de Henri Serruyslaan vertoont instabiliteitsproblemen, nadat het gebouw begon te scheuren van de kelder tot aan de derde verdieping.

"Momenteel worden de 270 leerlingen van de school opgevangen in cultuurcentrum De Grote Post. De ouders worden nu stelselmatig opgebeld en kunnen hun kinderen komen ophalen. Er bestaat een grote kans dat de leerlingen de komende dagen zullen moeten opgevangen worden in andere scholen", zegt burgemeester Bart Tommelein (OPEN VLD) in een eerste reactie. In de school zijn al geruime tijd werken aan de gang.

Nikkie Moerenhout haalde haar kindjes., JRO
Nikkie Moerenhout haalde haar kindjes. © JRO

Nikkie Moerenhout kwam in allerijl haar twee kinderen van 3 en 4 oppikken in De Grote Post. "Ik was aan het werk toen ik door de school werd opgebeld", vertelt Nikkie. "Ik heb meteen alles laten vallen en ben naar de school gelopen. Gelukkig werk ik niet zo ver van school. Er is mij verteld dat het gebouw een grote scheur vertoont waardoor onze kinderen geëvacueerd werden. Wat er verder moet gebeuren de komende dagen weet ik niet."

Ondertussen halen de leerkrachten, onder begeleiding van de brandweer, jassen en boekentassen buiten van de kinderen.

© JRO
Peter Maenhoudt, Peter Maenhoudt
Peter Maenhoudt © Peter Maenhoudt
© Peter Maenhoudt
© Peter Maenhoudt
In Oostende werd kort voor de middag het rampenplan afgekondigd. Het gebouw van basisschool De Groeiboom in de Henri Serruyslaan vertoont instabiliteitsproblemen, nadat het gebouw begon te scheuren van de kelder tot aan de derde verdieping."Momenteel worden de 270 leerlingen van de school opgevangen in cultuurcentrum De Grote Post. De ouders worden nu stelselmatig opgebeld en kunnen hun kinderen komen ophalen. Er bestaat een grote kans dat de leerlingen de komende dagen zullen moeten opgevangen worden in andere scholen", zegt burgemeester Bart Tommelein (OPEN VLD) in een eerste reactie. In de school zijn al geruime tijd werken aan de gang.Nikkie Moerenhout kwam in allerijl haar twee kinderen van 3 en 4 oppikken in De Grote Post. "Ik was aan het werk toen ik door de school werd opgebeld", vertelt Nikkie. "Ik heb meteen alles laten vallen en ben naar de school gelopen. Gelukkig werk ik niet zo ver van school. Er is mij verteld dat het gebouw een grote scheur vertoont waardoor onze kinderen geëvacueerd werden. Wat er verder moet gebeuren de komende dagen weet ik niet."Ondertussen halen de leerkrachten, onder begeleiding van de brandweer, jassen en boekentassen buiten van de kinderen.