Multi Bazar en Euro Shop na één dag weer dicht

De heropening van de Multi Bazar was slechts van korte duur. © Google Streetview
Redactie KW

Na de onduidelijkheid zaterdag over het al dan niet openen van winkelketens die meer dan alleen maar doe-het-zelfartikelen verkopen, moeten Multi Bazar en Euro Shop na één dag alweer de deuren sluiten.

Terwijl Supra Bazar zaterdag gesloten bleef, openden Multi Bazar, met winkels in Izegem en Pittem en Euro Shop, met vestigingen in Roeselare, Kortrijk, Veldegem, Sint-Niklaas, Maldegem en Middelkerke wel weer de deuren. De winkelketens hebben naast een doe-het-zelfafdeling ook een ruim aan speelgoed, babyspullen, meubelen en fietsen en moeten vanaf vandaag allemaal weer dicht tot zeker 3 mei.

Zondagmorgen kon gouverneur Carl Decaluwé duidelijkheid scheppen nadat hij zich geïnformeerd had bij minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V). “De Supra Bazars, Multi Bazars, Europoints en Euro Shops zijn een typisch West-Vlaams fenomeen, waardoor het voor de politici in Brussel niet meteen duidelijk was”, zegt Decaluwé. “Maar het is glashelder dat deze winkels niet aan de definitie van een doe-het-zelfzaak voldoen. Dat is voor hen slechts een afdeling.”

Op vraag van de gouverneur gingen zondagmiddag ook de winkels van Multi Bazar en Euro Shop dus weer dicht en dat zullen ze wellicht blijven tot en met 3 mei.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier