MUG Heli wordt vervangen door nieuw toestel

Dokter Nicolas Müller bij de MUG Heli. © (Foto SR)
Stefaan Reuse
Stefaan Reuse Medewerker KW

De huidige MUG Heli wordt volgend jaar vervangen door een nieuw toestel van het type Lifeliner zoals in Nederland ingezet wordt. De nieuwe heli zal geleverd worden door SAF uit het Franse Albertville.

Daar worden de piloten nu opgeleid. Het nieuwe toestel zal vermoedelijk half februari geleverd worden. Voor het zover is maakt de MUG Heli donderdag en vrijdag nog een bedankingsvlucht waarbij ze de verschillende ziekenhuizen zullen aandoen om hun te danken voor de samenwerking. Zo gaan ze onder meer naar het AZ Sint-Lucas Assebroek, Alma Eeklo, UZ Gent, Kortrijk, Roeselare, Ieper, Veurne, Oostende, Zeno Knokke en ook de Brandweer Brugge wordt nog aangedaan.

Dokter Nicolas Müller vliegt mee om telkens de spoeddiensten te bedanken. Op de spoeddiensten zullen ze enkele verrassingen aangeboden krijgen. Al jaren lang is Dokter Müller begaan met het Instituut voor Medische Dringende Hulpverlening die al 35 jaar de heli inzetten voor dringende medische opdrachten. Jaar na jaar gaat de arts op zoek naar de nodige middelen om de MUG Heli in de lucht te houden.

Nu zoeken ze sponsors voor het MUG Heli busje dat telkens op heel wat events te zien is waar gadgets verkocht worden voor de MUG Heli. Ook op de nieuwe MUG Heli 2.0 zullen de hoofdsponsors terug te zien zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier