Muddy Roots in Waardamme herdenkt Bernice Vanlanduyt

© GST
Redactie KW

De derde festivaldag van de achtste editie Muddy Roots Europe in Waardamme startte met een emotioneel herdenkingsmoment voor de vorig jaar overleden Bernice Vanlanduyt, de oma van Muddy Roots.

Ze kwam om het leven tijdens een tragisch ongeval op 3 augustus aan de Europa-rotonde in Oostkamp. Die bewuste maandag was ze met de fiets op weg naar Waardamme, waar ze acht jaar geleden mee stapte in de droom van Nicky Van Moerbeke en Annelore Lootens, net zoals ze waarschijnlijk meeging in de droom van haar dochter Nancy. Altijd stond ze klaar om anderen te helpen maar vooral als een echtgenote, moeder en grootmoeder voor je eigen directe omgeving. Maar Ze was ook de oma voor velen die in die gedurende de 7 jaar aanwezig waren op Muddy Roots.

Voor een keer, een half uur lang was de festivaltent, buiten de sfeervolle muziek in de geest van Muddy Roots stil, enkel tranen en met de gedachte bij Oma. Velen die hier nu op dit intiem moment aanwezig waren, waren er op de uitvaartdienst niet bij. Veel van de muzikanten en festivalgangers die Oma al jaren kenden namen op deze manier elk op hun manier afscheid.

“We zijn er dan ook zeker van dat uw geest zal blijven waken over het welvaren van uw gezin, uw familie en dat uw ziel sterk aanwezig zal zijn op Muddy Roots 2019 waar we met zijn allen, vrijwilligers, medewerkers en artiesten er een prachteditie van zullen maken opgedragen aan Oma die ons veel te vroeg ontvallen is. Oma, waar je ook bent, wetend dat je van hierboven zal blijven zorgen voor Opa, je kinderen en kleinkinderen, bedankt voor de vele mooie momenten die we samen beleefd hebben.”

Deze woorden werden op haar begrafenisdienst uitgesproken door een lid van de grote Muddy Roots Familie en zijn een weerspiegeling van wat Bernice betekende voor het festival. Ze werd gemist, niet alleen als steunende kracht achter Nicky en Annelore die de organisatie van Muddy Roots voor hun rekening nemen, maar ook voor de bezoekers die altijd een vriendelijke lacht zagen bij oma en vooral de vele artiesten die voor allerlei kleine dingen altijd bij haar terecht konden, een bed die niet was opgemaakt, een schouderklop en zo veel meer.

Tijdens het herdenkingsmoment bracht haar zoon Nicky een stille hulde door een reeks kaarsen aan te steken en dan met de foto van Bernice op het podium luisterde naar de liedjes die de voorkeur van Oma hadden met als afsluiter “Don’t let taerdrops fill your Eyes” van James Hunnicutt die persoonlijk aanwezig was maar toch in stilte en met verdriet in het hart op zijn manier afscheid nam en daarna Nicky, Nancy en Annelore in de armen viel. .

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier