Muddy Roots Festival gaat vrijdagavond van start

© GST
Redactie KW

Het driedaagse muziekfestival Muddy Roots gaat vrijdag van start in Waardamme. Als opwarming en een teken van waardering voor de vele vrijwilligers die mee geholpen hebben met de voorbereiding van het festival was er een optreden van Voodoo Swing geprogrammeerd op de vooravond van Muddy Roots.

Muddy Roots Festival brengt de echte rootsmuziek zoals Americana, Bluegrass, Musique Roots, PunkBlues, Country, PunkRock, Folk, Outlaw Country en Rockabilly. Met de Muddy Roots willen de organisatoren Jazon Gallaz en Nicky Van Moerbeke de muziekliefhebber leren kennis maken met deze genres.

Het festival is veel meer dan een muziekfestival waar er een strikte scheiding is tussen de fans en de groepen. Op Muddy Roots kamperen bands er samen tussen de bezoekers. Alles is in een gemoedelijke familiale sfeer. Een wijde waaier aan variëteiten, culturen en muziekgenres brengt dit festival samen, om er te genieten van goeie muzikanten, sfeer en ambiance.

Naast het festival is er nu ook heel wat rand animatie voorzien die niet toegankelijk is zonder festivalticket. Daardoor is de drempel om te komen genieten heel wat lager zeker bij de plaatselijke bevolking. De bands die op het podium staan komen vanuit verschillende Europese landen en Amerika.

De echte start is vandaag vrijdag om 15.30 uur gepland met achtereenvolgens: Casey Campbell, Gipsy Rufina, Black Irish Texas, James Hunnicutt, The Ghost Wolves, Urban Pioneers, Dirty Deep.

Op zaterdag is Goddamn Ranchhand Band als eerste geprogrameerd om 15 uur gevolgd door Tiro Williams & The Wild Cowboys, Shorty Tom & The longshots, Philip Bradatsch, Gallows Bound, Jayke Orvis & The Broken Band, Koffin Kats en als afsluiter The Goddamn Gallows.

Op zondag komen de eerste muzieknoten van DJ andy met om 13 uur Traveling Broke and Out of Gas, Jordan Joyes, CATL, Sarah Savoy, The Yawpers, Freight Train Rabbit Killer, Big Sandy & His Fly-Rite Boys en als afsluiter van het festival Chuck Mead & His Grassy Knoll Boys.

Alles vindt plaats in de tent naast de Cowboy Up in de Kortrijksestraat in Waardamme.

(GST)

Tickets en info http://cowboyup.be/.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier