MSKA Roeselare zet met nieuwe richting nog meer in op veiligheid

5TSO Defensie en Veiligheid op bootcamp in Leopoldsburg.
5TSO Defensie en Veiligheid op bootcamp in Leopoldsburg.
Redactie KW

Vanaf volgend schooljaar trekt MSKA Roeselare verder de kaart van de veiligheid. Vanaf het 5e jaar kun je er de TSO richting ‘Defensie en Veiligheid’ volgen. De richting is bedoeld voor 16-jarigen die na het secundair een carrière in de veiligheidssector of bij defensie ambiëren.

Op 10 maart stelt MSKA Roeselare in primeur het gloednieuwe logo van haar veiligheidsrichtingen voor. De 3 veiligheidsrichtingen; 5TSO Defensie & Veiligheid, 7 se-n-se Integrale Veiligheid en 7BSO Veiligheidsberoepen, zullen in de toekomst als één geheel naar voren treden onder de naam ‘Defensie en Veiligheid’.

Het nieuwe logo zet de toon voor de nieuwe huisstijl van de veiligheidsrichtingen.

Samen met het nieuwe logo, wordt er ook met een eigen website uitgepakt: go-veiligheid.be. Het nieuws van en over de richtingen Defensie & Veiligheid zal op deze website gebundeld worden. De website gaat live op woensdag 10 maart.

Naast het aanleren van een veiligheidsberoep, vormen sociaal engagement en burgerzin mee de pijlers van de opleidingen Defensie & Veiligheid.

Coronavirus

Ook in coronatijden willen ze die betrokkenheid blijven stimuleren. Zo zullen de leerlingen Integrale Veiligheid en Veiligheidsberoepen de komende weken ingezet worden in het vaccinatiecentrum in Izegem om alles mee in goede banen te leiden. Anton Jacobus, coördinator van het vaccinatiecentrum Izegem, steunt de inzet van de leerlingen omwille van het maatschappelijke relevantie van het project.

Het vaccinatiecentrum in Roeselare beschikt over voldoende vrijwilligers. In geval van acute nood door massale toevloed van vaccins, worden er ook stagiairs ingezet om een vlot verloop van de vaccinaties te waarborgen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.