MS-Liga Vlaanderen blaast 40 kaarsjes uit

Een team van vaste medewerkers, bestuursleden en vrijwilligers kwamen samen in De Zonnebloem. © MVQ
Redactie KW

MS-Liga Vlaanderen vzw staat al 40 jaar klaar als patiëntenorganisatie voor mensen met MS (Multiple Sclerose) en hun familie. De hechte samenwerking van vaste medewerkers en vrijwilligers werd bekroond met een gezellig samenzijn in dienstencentrum De Zonnebloem, waar ze samen 40 kaarsjes uitbliezen.

Francis Peeters zorgde met zijn humoristische voorstelling voor een goede sfeer bij de 70-tal genodigden van de MS-Liga afdelingen Ieper, Westhoek, Oostende en Brugge. Ook Jean-Pierre Masselus, provinciaal voorzitter was van de partij. Greet Ardies-Vyncke van het organiserende comité legt uit: “MS-Liga Vlaanderen biedt informatie, ondersteuning en psychosociale begeleiding aan mensen met MS en hun naaste omgeving. Wij helpen hen inzicht te krijgen in hun aandoening en leren hen omgaan met deze chronische, onvoorspelbare ziekte.

“MS-Liga verdedigt ook de belangen van mensen met MS zodat ze zoals iedereen een menselijk en kwaliteitsvol leven kunnen leiden. Daarnaast ondersteunen we wetenschappelijk onderzoek naar MS en zetten ons in om deze neurologische chronische aandoening beter bekend te maken zodat mensen met MS op meer begrip kunnen rekenen.”

“Kortom, onze missie is: ‘het algemeen welzijn bevorderen van mensen met MS, hun familieleden en hun omgeving’. We organiseren regelmatig diverse nuttige en ook leuke sportieve activiteiten en starten op 1 september opnieuw onze jaarlijkse campagne met onze koekjes- en chocoladeverkoop.”

(MVO)

Info: www.ms-vlaanderen.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier