MS-Liga afdeling Brugge-Oostkust zet 40 jaar werking in de bloemetjes

Redactie KW

Met een academische zitting in de verpleegkundeschool ZoWe in Sint-Michiels is gisteren het veertig jarig bestaan van de vereniging gevierd. Er waren enkele inspirerende getuigenissen van personen met MS.

Multiple sclerose is een ongeneeslijke aandoening van het centraal zenuwstelsel die zich meestal manifesteert bij jongvolwassenen tussen 20 en 25 jaar. MS heeft een enorme weerslag op de levenskwaliteit. De medische, psychologische en economische gevolgen zijn heel groot. De evolutie van de zieke is onvoorspelbaar.

Mensen uit isolement halen

MS-Liga Vlaanderen vzw neemt het daarom op voor de personen met MS en hun omgeving. De vereniging probeert hen vooral goed te informeren. Niet alleen op nationaal vlak gebeurt er heel wat. Zo telt de afdeling Brugge-Oostkust een 160-tal leden en organiseert ze maandelijks activiteiten. De bedoeling? Personen met MS uit hun isolement te halen en enkele aangename momenten te bezorgen.

“Jaarlijks is er steeds een benefietactiviteit om invulling te geven aan al onze taken,” stelt voorzitter Lieve Mus. “Omdat MS voor patiënten onvoorspelbaar is, is wetenschappelijk onderzoek uiterst belangrijk. We zien het met de afdeling als opdracht om ook hiertoe bij te dragen.”

“Engagement van vrijwilligers is onbetaalbaar”

“Vandaag vieren we 40 jaar belangeloze inzet,” stelt Luc De Groote, algemeen directer van MS-Liga Vlaanderen. De verjaardag van de vereniging werd gevierd in de verpleegkundeschool ZoWe in Sint-Michiels. Samen met de vrijwilligers van het eerste uur blikte men terug in het verleden. Daarnaast waren er ook inspirerende getuigenissen van personen met MS en een mantelzorger.

“Al 40 jaar staat de afdeling Brugge-Oostkust ten dienst van personen met MS, hun partner en familie. Het engagement van vrijwilligers is onbetaalbaar”, aldus Luc De Groote. “Maar wat de werking van onze patiëntenorganisatie zo sterk maakt, is de unieke mix van personeel en vrijwilligers. Zo kunnen we zowel maatschappelijk en psychosociale dienstverlening aanbieden, alsook een groepsaanbod van culturele activiteiten. Een woord van dank aan alle maatschappelijk werkers die de voorbije 40 jaar actief waren in de regio.” De zitting werd afgesloten met een receptie aangeboden door Stad Brugge.

(Tom – Foto Tom)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier