https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

MR-voorzitter Bouchez op bezoek bij gevluchte Afghaanse vrouwen in Ieper

De MR-voorzitter kwam de Afghaanse vrouwen een hart onder de riem steken. © CMW
Redactie KW

De Afghaanse vrouwen die na de machtsovername in hun land door de taliban naar Ieper vluchtten, kregen in de Menin Gate Hostel het bezoek van MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. De voorzitter bood de dames aan te spreken op een congres met Europese gasten en zo hun verhaal kenbaar te maken.

“De MR-voorzitter nam zelf het initiatief om een bezoek te brengen aan onze Afghaanse gasten”, zegt Jennie Vanlerberghe, van Moeders voor Vrede. De vrouwen werkten (bijna) allemaal voor die organisatie in hun thuisland.

Georges-Louis Bouchez moest eerst even uitleggen waar zijn partij te situeren is in ons politiek landschap. “Ik weet het, we zijn een ingewikkeld land, maar wel een mooi land”, zei Bouchez. “Jullie zijn hier welkom. De reden waarom ik hier ben, is omdat ik jullie verhaal wil horen en wil helpen.”

Bouchez luisterde naar de verhalen van de vrouwen en bood hen aan te komen spreken op een congres met Europese gasten. “Wat we graag doen”, zegt Razia Arefi, een van de Afghaans vrouwen. “Het is een mooie kans om ons verhaal te vertellen.”

Op zoek naar andere verblijfplaats

Ondertussen zijn de Afghaanse vrouwen op zoek naar een andere verblijfplaats, want ze kunnen slechts tot 28 september in het Menin Gate Hostel blijven. “Gelukkig wil de eigenaar van het hostel hun verblijf nog even verlengen, maar we kunnen hier niet eeuwig onderdak krijgen.”

“De vrouwen zouden graag samen blijven, maar er is geen plaats voor zo’n grote groep in het asielcentrum van Poelkapelle of in het asielcentrum van Menen. Op dit moment weten ze nog niet waar ze terecht zullen komen.” (CMW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.