MPI De Vloedlijn stunt met officieus Belgisch dominorecord van cornflakesdozen

Erin Lambrecht kwam op de idee voor een domino-day met cornflakesdozen.© FRO
Erin Lambrecht kwam op de idee voor een domino-day met cornflakesdozen.© FRO
Redactie KW

Door de strenge coronamaatregelen was er binnen het schoolteam van MPIGO De Vloedlijn, met een afdeling in Oostende en Eernegem, nood om toch ook samen iets op poten te zetten in plaats van altijd elk in zijn eigen bubbel. Opvoedster Erin Lambrecht kwam op het idee een domino-day te organiseren. Vanochtend was het dan zover: 1.850 cornflakesdozen ging één na één tegen de grond. “Voor België is dit vermoedelijk een officieus record”, klinkt het.

“Ik zag op Facebook een filmpje van een domino-day met 2.000 dozen en het sprak me wel aan om zoiets met ons schoolteam, de kinderen, de ouders, vrienden en sympathisanten van de school te realiseren”, vertelt initiatiefneemster Erin Lambrecht. “In februari zijn we gestart met het inzamelen van dozen. Eén klas, die van juf Maité met kinderen met autisme, heeft 400 dozen verzameld.”

“Om 9 uur deze ochtend zijn we gestart met het opstellen van de 1.850 dozen over een lengte van 299 meter. Directrice Ann Hindryckx mocht om 10.45 uur de aftrap geven voor de stunt waarna de dozen een na een tegen de grond gingen, onder luid applaus van de leerlingen en leerkrachten. Voor België is dit vermoedelijk een officieus record. In Amerika gingen er al eens 2.600 dozen tegen de grond. We hebben er geen deurwaarder bij gehaald, maar voor iedereen was het een feest, een mooie apotheose van een mooi groepswerk”, vertelt Erin trots.

Feest van de verbinding

“Onze domino-day was een geweldig project in moeilijke tijden”, zegt directrice Ann Hindryckx. De school telt twee vestigingen: in Oostende met 30 klassen en in Eernegem met 12 klassen. “We hebben allemaal samengewerkt voor hetzelfde doel. We voelden ons weer verbonden met elkaar na een moeilijk schooljaar, met strenge coronamaatregelen, zonder klasdoorbrekende lessen, feestjes of schooluitstappen en zonder directe contacten met ouders.”

“Iedereen verzamelde gedurende verschillende weken lege dozen en we hebben, dankzij de steun van sponsor Delhaize Hazegras, een aantal mooie prijzen gekregen, om de teamgeest te bevorderen en te belonen. Wie het juiste aantal dozen en de juiste afstand kon raden, kon een mooie prijs winnen. Alles gebeurde coronaveilig, want de leerlingen konden de domino-day recordpoging via livestream volgen in de klas. We zijn fier met onze stunt!”

Virtueel schoolfeest

“In juni organiseren we normaal ons jaarlijks schoolfeest”, vervolgt directrice Ann Hindryckx. Ook dat kan niet doorgaan. In plaats daarvan worden alle kinderen in de eigen klas gefilmd. Op 18 juni is de film met de optredens digitaal te bewonderen op de facebookpagina van de school. Als directrice ben ik fier op mijn volledig team dat ervoor zorgde dat alle lessen, verzorging en begeleidingen, ook in volle coronacrisis konden blijven doorgaan.” (FRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier