Mouna (12) haalt glas op aan huis: “Reacties zijn positief”

Mouna haalt het glas aan huis op met een bolderkar.© SR
Mouna haalt het glas aan huis op met een bolderkar.© SR
Redactie KW

De twaalfjarige Mouna Vermeersch, leerling in het eerste middelbaar aan het Maerlantatheneum in Blankenberge, wil de glasophaalster van Lissewege zijn.

Thuis ziet ze dat haar ouders als zelfstandigen veel werken. Zelf deed ze kleine taakjes in de beachbar in Blankenberge die ze vroeger runden. “Ik wou wat zakgeld verdienen, maar mag nog geen vakantiejob doen. Toen kwam ik op het idee om elke zaterdagvoormiddag vanaf 9 uur glas aan huis te gaan ophalen.”

“Ik breng dan alles netjes weg naar de glascontainer zodat de mensen zich niet hoeven te verplaatsen. Van thuis kreeg ik een bolderkar waarin ik alle glas kan opbergen. Met mijn centjes betaal ik de kar maandelijks af zodat ik al leer sparen maar ook al weet dat als je iets leent je het moet terugbetalen.”

Flyers verspreid

“Intussen hebben al heel wat mensen in Lissewege een flyer in de brievenbus gevonden met mijn telefoonnummer zodat ze een afspraak kunnen maken voor de ophaling. Eigenlijk wordt alles van afval opgehaald bij hen thuis maar enkel glas niet. Niet iedereen is mobiel genoeg om een verplaatsing te maken naar de glascontainer. Ik mocht vorige week zaterdag al bij elf mensen langs gaan om het glas op te halen.”

“De reacties waren bijzonder lovend. Ik heb al heel wat felicitaties gekregen in het dorp, ook van mensen die nog geen beroep deden op mij. Intussen heb ik nu ook een eigen facebookpagina waarop ik alle info geplaatst heb en ook die begint nu te groeien. Ook daar posten Lissewegenaars reacties op. Het is de bedoeling dat ik het blijf doen, ook tijdens de wintermaanden. Op die manier leer ik eigenlijk wel ondernemen op jonge leeftijd. Ik hoop dat ik de komende zaterdagen weer heel wat Lissewegenaars gelukkig kan maken”, vertelt Mouna. (SR)

Een afspraak maken voor glasophaling kan via 0498 03 55 76.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier