Motors met zijspannen doen kinderen met beperking hoogdag beleven

Een van de motors met zijspan. © EV
Redactie KW

David Cooper organiseerde in 1961 de eerste Jumbo Run, een rondrit van motorrijders die in hun zijspan iemand met een fysieke beperking als passagier meenemen. 58 jaar later wordt het evenement nog steeds in ere gehouden, in Gits vertrok vanochtend een colonne van honderdvijftigtal motors met zijspannen en trikes richting Oostrozebeke

Op de terreinen van Dominiek Savio verzamelden omstreeks 9 uur op zaterdagmorgen 150 motorrijders en hun passagiers voor de Jumbo Run. De sfeer zat er meteen goed in, en het mooie weer voorspelt alweer een hoogdag voor de deelnemers aan de Run. Via Gits, Roeselare, Ardooie, Izegem, Ingelmunster, Ooigem, Desselgem, Beveren Leie, Harelbeke, Deerlijk, Zwevegem, Sint-Denijs, Vichte en Wielsbeke bereiken ze tegen de middag gastgemeente Oostrozebeke. Daar wacht hen een middagmaal en heel wat animatie.

Vanavond keert de stoet dan via Meulebeke, Tielt, Pittem, Ardooie en Lichtervelde terug naar Gits voor de avondanimatie met vuurwerk. De aankomst wordt verwacht omstreeks 18 uur. “We hopen onderweg weer veel supporters te mogen begroeten”, klinkt het bij de organisatie. (EV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier