Motorrijders steunen MS-liga met ‘MR voor MS, organisatie kon al 50.000 euro schenken

De organisatoren mogen zondag de vijftiende editie van 'MR voor MS' vieren. © GJZ
Redactie KW

Zondag wordt al voor de vijftiende keer ‘MR voor MS’ gereden. Dit is een motorrit waarop de rijders hun goed hart tonen voor de MS-liga. De organisatie kon zo al bijna 50.000 euro schenken.

Al voor de vijftiende keer neemt Christian Debrabandere het initiatief om een motorrit te organiseren waarvan de opbrengst integraal naar de MS-liga gaat. “Ik deed dit in navolging van de gelijknamige organisatie die in 1980 voor het eerst in Antwerpen georganiseerd werd. Toen waren er zo’n 10.000 motorrijders present. Dit getal was overigens symbolisch, want één op de 1.000 mensen wordt door deze chronische, ongeneeslijke, ziekte getroffen”, vertelt Christian die zelf enkele van die edities meereed. In 1998 kreeg Christian echter te horen dat hij zelf MS had. Motorrijden zat er voor hem niet meer in.

Bijna 50.000 euro

Wegens allerhande omstandigheden werd in 2005 beslist een punt te zetten achter de organisatie in Antwerpen. Iets wat Debrabandere moeilijk kon begrijpen. “Met enkele vrienden besloot ik in Zwevegem een gelijkaardig, weliswaar kleinschaliger, project op poten te zetten. We noteerden toen 120 motards en konden 500 euro aan de MS-liga schenken. We bleven groeien en ondertussen konden we al een totaalbedrag van bijna 50.000 euro aan de MS-liga schenken.”

Het succes ging dus in stijgende lijn en zondag is het dus al tijd voor de vijftiende editie van MR voor MS. “Het treffen blijft jaar na jaar een succes en we beseffen dat we de organisatie niet amateuristisch mogen aanpakken. We mogen ook niet vervallen in routine. Telkens vergt het heel wat energie om alles tot een goed einde te brengen. Gelukkig beschikken we over een goed bestuur en een schare trouwe medewerkers”, aldus Christian.

Zondag maakt men een bepijlde rondrit van ongeveer 180 km. Meerijden kost 12 euro. Daarin zijn twee drankjes en een tombolabiljet inbegrepen. Je kan inschrijven vanaf 9 uur.

Ook de niet-motorrijders zijn er welkom. In de namiddag is er een gratis liveoptreden van ‘Little Wheels’.

Eén van de sponsors, Stroker, schenkt een mooie prijs die zal verloot worden onder de deelnemers. (GJZ)

Plaats van afspraak is OC

De Kappaert, Stedestraat

in Zwevegem.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier