M.D. (37) uit Izegem reed vrijdagochtend 15 mei in korte broek door de Schoolstraat in Izegem. Een politieman liet hem halt houden voor een controle, maar de motorrijder ging vrijwel meteen in discussie. De agent probeerde de Izegemnaar de kalmeren, maar die maakte aanstalten om de politieman te filmen.

Toen hij erop werd gewezen dat dit verboden is, escaleerde de situatie helemaal. M.D. nam de agent in een wurggreep. De verdachte kon pas overmeesterd worden toen een toevallige passant te hulp schoot.

De motorrijder werd in snelrecht gedagvaard voor weerspannigheid en opzettelijke slagen en verwondingen op een politie-ambtenaar met arbeidsongeschiktheid tot gevolg.

M.D. (37) uit Izegem reed vrijdagochtend 15 mei in korte broek door de Schoolstraat in Izegem. Een politieman liet hem halt houden voor een controle, maar de motorrijder ging vrijwel meteen in discussie. De agent probeerde de Izegemnaar de kalmeren, maar die maakte aanstalten om de politieman te filmen.Toen hij erop werd gewezen dat dit verboden is, escaleerde de situatie helemaal. M.D. nam de agent in een wurggreep. De verdachte kon pas overmeesterd worden toen een toevallige passant te hulp schoot. De motorrijder werd in snelrecht gedagvaard voor weerspannigheid en opzettelijke slagen en verwondingen op een politie-ambtenaar met arbeidsongeschiktheid tot gevolg.