Rond de waterplas van Miramar bevinden zich heel wat exclusieve buitenverblijven en het domein wordt veelvuldig gebruikt voor watersport en pleziervaart. "Maar het water kan erg koud zijn en de stroming verraderlijk", zegt burgemeester Rotthier. "De vermiste kwam al meteen na zijn sprong in de problemen en de mensen die bij hem waren, hebben hem onder water zien verdwijnen."

Maandag krijgen politie en brandweer assistentie van onder meer de Cel Vermiste Personen en de scheepvaartpolitie. In de loop van de dag werd het levenloze lichaam van Eric Geboers aangetroffen.

Na zijn carrière stapte Eric Geboers eind de jaren negentig in een joint venture met Heli Promotions, het helikopterbedrijf van Diksmuideling Ludwig Louwagie. Geboers was ook een tijdlang manager van motorcrosser Steve Ramon bij het Teka Suzuki-team.

© BELGA

De ex-wereldkampioen vormde begin de jaren 2000 ook een tijdje een koppel met voormalig zwemkampioene Brigitte Becue uit Aartrijke.

(BELGA)

Autopsie bevestigt these van verdrinkingsdood

De autopsie op het lichaam van Eric Geboers heeft dinsdag uitgewezen dat de voormalige motorcrosskampioen om het leven gekomen is door verdrinking. Dat meldt de Turnhoutse afdeling van het parket van Antwerpen.

Rond de waterplas van Miramar bevinden zich heel wat exclusieve buitenverblijven en het domein wordt veelvuldig gebruikt voor watersport en pleziervaart. "Maar het water kan erg koud zijn en de stroming verraderlijk", zegt burgemeester Rotthier. "De vermiste kwam al meteen na zijn sprong in de problemen en de mensen die bij hem waren, hebben hem onder water zien verdwijnen."Maandag krijgen politie en brandweer assistentie van onder meer de Cel Vermiste Personen en de scheepvaartpolitie. In de loop van de dag werd het levenloze lichaam van Eric Geboers aangetroffen.Na zijn carrière stapte Eric Geboers eind de jaren negentig in een joint venture met Heli Promotions, het helikopterbedrijf van Diksmuideling Ludwig Louwagie. Geboers was ook een tijdlang manager van motorcrosser Steve Ramon bij het Teka Suzuki-team. De ex-wereldkampioen vormde begin de jaren 2000 ook een tijdje een koppel met voormalig zwemkampioene Brigitte Becue uit Aartrijke.(BELGA)