Motena sluit uit voorzorg alle dienstencentra in Roeselare

Voorzitter Bart Wenes: "De dienstencentra blijven gesloten tot halfweg april." © Stefaan Beel
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Naar aanleiding van het coronavirus worden de Roeselaarse dienstencentra onder Motena vanaf morgen, donderdag, gesloten en gelden er verstrengde regels voor bezoek in de woonzorgcentra.

Het gaat om preventieve maatregelen, want tot op vandaag werden er nog geen besmettingen vastgesteld bij medewerkers of klanten.

“Om verdere verspreiding van het coronavirus virus tegen te gaan, wordt vanuit het Agentschap Zorg en Gezondheid gevraagd om de lokale dienstencentra te sluiten vanaf donderdag 12 maart 2020 tot maandag 13 april 2020 en worden verstrekte maatregelen gevraagd voor de woonzorgcentra”, klinkt het bij voorzitter Bart Wenes.

“Omdat de veiligheid en gezondheid van onze klanten en medewerkers binnen Motena voor ons steeds topprioriteit is, volgen wij dan ook deze richtlijn vanuit het agentschap. De genomen maatregelen zijn preventief. Tot op vandaag werd nog geen coronabesmetting vastgesteld bij onze medewerkers of klanten”, klinkt het.

Maaltijden

Concreet worden de dienstencentra Ten Elsberge, Schiervelde, De Waterdam en De Zilverberg gesloten vanaf 12 maart tot en met 13 april 2020.

Alle cursussen, (club)activiteiten en maaltijden ter plaatse die plaatsvinden in de dienstencentra worden geannuleerd. Klanten kunnen wel nog steeds gebruik maken van de maaltijden aan huis van Motena.

Daarnaast zijn er een aantal verscherpte maatregelen, het gaat onder meer om het sluiten van de cafetaria en de buurtrestaurants met onmiddellijke ingang.

Er gelden ook verstrengde regels in kader van bezoek. De belangrijkste zijn:

– 1 ingang voor bezoekers

– bezoek van kinderen onder 16 jaar uitgesloten

– bezoekuren beperkt van 10 tot 18 uur, tenzij op afspraak

– Ieder bezoek wordt geregistreerd

– verplichte hygiënische voorzorgsmaatregelen voor bezoek

– beperkt direct fysiek contact

– signaleer symptomen bij de bewoners aan onze medewerkers

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier