Toch weer wat goed nieuws voor Ky-Mani (5) en zijn gezin uit Sint-Andries. Een aantal Brugse motards springt in de bres en organiseert een motorrit. Op die manier willen ze het geld dat bij het gezin thuis gestolen werd recupereren. En Ky-Mani mag de hele rit mee in een zijspan. "Hij vindt het geweldig", zegt mama Wendy David. "Hij is echt zot van moto's. Dus voor hem wordt het hoe dan ook een hele belevenis."

Ki-Many is vijf jaar, maar vecht al drie jaar tegen een zeldzame auto-immuunziekte: transverse myelitis. De ziekte is te vergelijken met MS, maar is nog agressiever. Drie jaar geleden leek het jongetje 's morgens plots verlamd. Ondertussen kan hij alweer wat kleine stapjes zetten. Maar om hem aan een aangepaste rolstoel te helpen en verder te laten revalideren, zetten zijn ouders allerhande initiatieven op op poten om wat geld in het laatje te brengen. En net dat geld - zo'n 1.000 euro - werd eind vorige maand gestolen door een minderjarig familielid.

Van de dief zullen ze het niet meer krijgen, dus wij hebben een initiatief op poten gezet

De drie Brugse motards Felix Laroy, Johan Vanparys en Bernard Schotte hoorden het verhaal en staken de koppen bij mekaar. "We vinden het erg wat er is gebeurd en willen die mensen helpen om dat geld terug te krijgen", zegt Felix. "Van de dief zullen ze het niet meer krijgen, dus wij hebben een initiatief op poten gezet."

Op 4 mei organiseren de drie - die allemaal lid zijn van verschillende motorclubs - een motorrit. Die start om 19 uur op de parking van 't Oud Sint-Jan in het centrum van Brugge. De rit zelf zal zo'n 70 kilometer lang zijn en er is een stop voorzien in het museumcafé Het Koekoeksnest in Sluis. De rit kost 10 euro per rijder. Die opbrengst gaat integraal naar Ky-Mani. "We mikken op zo'n honderd deelnemers. Maar ook mensen die niet kunnen deelnemen of niet met de motor rijden, kunnen storten natuurlijk", zegt Felix.

De kleine Ky-Mani kijkt alvast enorm uit naar het initiatief. Hij zal in het zijspan meegevoerd worden. "We zijn die mensen zo dankbaar", zegt zijn mama Wendy David. "Dit komt voor ons echt als een geschenk uit de hemel. We zijn enorm geschokt door wat er gebeurd is, maar het is fijn om te zien dat iets slechts toch ook voor iets moois kan zorgen."

(TL - Foto MVN)

Wie meer informatie over de rit in kwestie wil, kan terecht op de Facebook-pagina "Bikers ride out for Ky-Mani". Mensen die een gift willen doen kunnen dat op het rekeningnummer BE88 7350 4259 8041.

Toch weer wat goed nieuws voor Ky-Mani (5) en zijn gezin uit Sint-Andries. Een aantal Brugse motards springt in de bres en organiseert een motorrit. Op die manier willen ze het geld dat bij het gezin thuis gestolen werd recupereren. En Ky-Mani mag de hele rit mee in een zijspan. "Hij vindt het geweldig", zegt mama Wendy David. "Hij is echt zot van moto's. Dus voor hem wordt het hoe dan ook een hele belevenis."Ki-Many is vijf jaar, maar vecht al drie jaar tegen een zeldzame auto-immuunziekte: transverse myelitis. De ziekte is te vergelijken met MS, maar is nog agressiever. Drie jaar geleden leek het jongetje 's morgens plots verlamd. Ondertussen kan hij alweer wat kleine stapjes zetten. Maar om hem aan een aangepaste rolstoel te helpen en verder te laten revalideren, zetten zijn ouders allerhande initiatieven op op poten om wat geld in het laatje te brengen. En net dat geld - zo'n 1.000 euro - werd eind vorige maand gestolen door een minderjarig familielid. De drie Brugse motards Felix Laroy, Johan Vanparys en Bernard Schotte hoorden het verhaal en staken de koppen bij mekaar. "We vinden het erg wat er is gebeurd en willen die mensen helpen om dat geld terug te krijgen", zegt Felix. "Van de dief zullen ze het niet meer krijgen, dus wij hebben een initiatief op poten gezet."Op 4 mei organiseren de drie - die allemaal lid zijn van verschillende motorclubs - een motorrit. Die start om 19 uur op de parking van 't Oud Sint-Jan in het centrum van Brugge. De rit zelf zal zo'n 70 kilometer lang zijn en er is een stop voorzien in het museumcafé Het Koekoeksnest in Sluis. De rit kost 10 euro per rijder. Die opbrengst gaat integraal naar Ky-Mani. "We mikken op zo'n honderd deelnemers. Maar ook mensen die niet kunnen deelnemen of niet met de motor rijden, kunnen storten natuurlijk", zegt Felix.De kleine Ky-Mani kijkt alvast enorm uit naar het initiatief. Hij zal in het zijspan meegevoerd worden. "We zijn die mensen zo dankbaar", zegt zijn mama Wendy David. "Dit komt voor ons echt als een geschenk uit de hemel. We zijn enorm geschokt door wat er gebeurd is, maar het is fijn om te zien dat iets slechts toch ook voor iets moois kan zorgen."(TL - Foto MVN)