Moslimgemeenschap steunt voedselbank ’t Kelderke in Desselgem

Voor het tweede jaar op rij werd binnen Moslimgemeenschap uit Desselgem een oproep gedaan om tijdens het vastenmaand, de ramadan, voedsel te schenken voor de minderbedeelden(Foto PPW)
Redactie KW

Tijdens de ‘bevoorradingsdagen’ mochten de vrijwilligers van voedselbank ’t Kelderke een delegatie ontvangen van de moslimgemeenschap Assounah uit Desselgem. Ze leverden drie goedgevulde palletten met vooral pasta, rijst en groenten in blik.

“Voor het tweede jaar op rij werd binnen onze geloofsgemeenschap een oproep gedaan om tijdens de vastenmaand, de ramadan, voedsel te schenken voor de minderbedeelden”, zegt woordvoerder Youssef ERRADY. “De ramadan is naast een periode van spiritualiteit ook een maand van solidariteit: stilstaan bij mensen die moeilijk rondkomen of honger lijden.”

“Moslimfamilies openen dan ook hun deuren voor kennissen, familie of minderbedeelden om samen een iftar-maaltijd te delen. Via inzamelacties proberen wij ook mensen te bereiken die buiten ons netwerk vallen.” Dergelijke initiatieven en giften worden door ’t Kelderke uiteraard enorm gewaardeerd. “We zien sinds enkele maanden de voedseloverschotten dalen”, zegt Carine Broucke.

Steeds meer klanten

“Jammer genoeg stijgt de curve met klanten daarentegen heel snel. Dergelijke acties tonen aan dat solidariteit nog bestaat en bevestigen eens te meer dat samen kunnen we alles aan geen loze slogan is. Wij willen met een warm hart iedereen bedanken voor hun bijdrage tot deze gulle gift. Het helpt er ook bij om onze werking beter bekend te maken bij minderbedeelden en diegenen die ons kunnen steunen met giften.”

(PPW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.